Da iznesem svoja skromna mišljenja sa JB update za H1S.. Iznenađen sam. Više negativno nego pozitivno. Kad nešto čekaš toliko dugo vremena, pogotovo što je ova nadogradnja bila gotova pre 2-3 meseca, neverovatno je da su dozvolili neke propuste.
Mane:1. Tastatura nakon 100-tinjak karaktera u poruci počinje da zapinje. I to ozbiljno. Da ne koristim SwiftKey (koji sam posle NG mislio kupiti ali je nadjoh for free) poludeo bih od tastature. Promenili su raspored dugmića. Zašto? Da se opet moram navikavati? Neozbiljno.
2. Lag pri pritiskanju home tastera.
3. Lag pri listanju home ekrana.
4. Pri ulasku u meni aplikacija često se desi da uđem u programe koji se nalaze pored te ikonice. Isto tako se dešava sa Play store-om u gornjem desnom uglu. Uđem u Meni a ne u Play Store... Šta se desilo sa preciznošću touch-a? Ne znam ali nije moguće da mi se to sada stalno dešava a na ICS se nije dešavalo apsolutno nijednom.
5. Project Butter ja ne primećujem. Možda ga čak i primećujem u jednoj dozi nesihnronizma između dodira ekrana i njegovog vizuelnog odziva. Sve se tešim da grešim...
6. Slike kontakata imaju 720p rezoluciju dok se kontakti ne Syncuju sa Google Mail kontaktima. Tada se ponovo vrati ona žalosna rezolucija. Aplikacija HD contacts ispravlja ovaj propust ali sumnjam da će u budućnosti ova aplikacija biti bez reklama i ostalih limita... (ne, nije problem kupiti aplikaciju za 200-300 dinara, ali kad stave Srbiju da imamo tu mogućnost)...
6. Poznato je da 4.1.1 ima problem sa battery drainom. Android je Open Source, izvolite ispraviti problem! Zašto pustiti softver sa teškim bugom u etar?
7. Bespotrebno izbacivanje više opcija u Settings meniju. Više skrolovanja, više traženja...
8. Power saver opcija stalno u Notification baru. Zašto ljudi moji? Ovo je ekran od 4.3" a ne TV od 43"...
9. Kamera o kojoj su pričali... Ništa posebno.
10. Gde su "resizerable" widgeti kao na vanilla Androidu?
11. Grafik koja prikazuje potrošnju baterije je sramotan, u najmanju ruku.
12. Previše bloatware-a.
13. Quadrant na mom telefonu prikazuje 6400 poena. Čist dokaz da veliki broj poena na ovom testu pokusaju samo koliko ovaj hardver koristi žalostan i neoptimizovan softver... (programer sam, kako hardvera, tako i softvera)...
14. Dodajte sami ako sam nešto propustio.
Prednosti:1. Ispravljen je bug sa prikazon poruka u Message aplikaciji. Uvek mi je bilo 3 lines, sada radi i 1 line.
2. Dodavanje Secure Box-a u Message aplikaciji je BINGO! Tu su me kupili!
3. USB OTG je konacno dodat. Obzirom da je ovom telefonu memorija samo 10GB, neka su se setili da ovo dodaju. Ne znam samo da li su dodali podršku za mount-ovanje NTFS particija?
4. Dodajte sami ako sam nešto propustio.