Registruj se!

ZTE Grand X 3G (ZTE Mimosa X)

<<

stefan90s

Android Novajlija

Pridružio se: Sub Okt 20, 2012 1:36 am

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 0 Zahvalnica

Telefon: Samsung I9010 Galaxy S Giorgio Armani

Android OS: 2.2 Froyo

Mobilni operater: Telenor

ROM: trenutno stock. probao sve

Post Sub Okt 20, 2012 4:03 am

Re: ZTE Grand X 3G (ZTE Mimosa X)

Da li ima neko ideju kako unlock sim? Telenor je, da li se sim unlockuje samim stavljanjem custom rom, ili je potrebno nesto drugo ili postoji drugi nacin bez menjana roma?

ps.Ako neko ima stock Telenor rom pls nek postavi.
<<

klisko

Korisnikov avatar

Android Početnik

Pridružio se: Čet Mar 15, 2012 3:03 pm

Podelio: 2 zahvalnica

Ima: 7 zahvalnica

Telefon: ZTE Grand X

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

ROM: Fabrički

Post Sub Okt 20, 2012 8:24 am

ut1d0t je napisao:Jel zna neko sta se desilo sa kliskom i recovery-jem

Klisko je živ i zdrav, hvala na pitanju, ali dosta zaposlen pa ne stiže previše da se igra telefonom :cry:
CWM radi, ali ima par problema:
- ne znam način da uđem u CWM kada je telefon ugašen. Može iz ROM Managera (reboot to recovery) ili sa računara (adb reboot recovery) ali samo držanjem nekih tastera pri paljenju telefona nisam uspeo (ne uspevam ni ono što je napiso zexcrazy, a ni nekoliko drugih načina)
- iako bi trebalo da je touch recovery, kod mene touch ne radi. Rade tasteri Vol+ i Vol- za šetnju po meniju, Power za izabiranje stavke iz menija
- Pravi bekap, restore nisam probao ja, ali neko sa Modaca jeste i prijavio je problem sa MD5 checksum.
Uostalom, evo šta on ima da kaže:
There are couple of bugs in it, for example issue with md5 sum check while trying to restore, and Mount USB storage doesn't work, maybe more, didn't test.
Someone who knows more about it could look in logs.
But wiping and installing custom zip's works:)
<<

qzma82

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Sep 25, 2012 6:56 pm

Telefon: - Nije u listi -

Post Sub Okt 20, 2012 9:51 am

Evo da podelim nesto zanimljivo! cpuspy jelte pokazuje da je max clock na 1ghz kako su rekle I specifikacije, medjutim Antutu mi prikazuje 1.2ghz iako postoje u rezultatima i grand x sa 1. Inace sam je tako odredio...
<<

keka993

Android Geek

Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 9:59 pm

Podelio: 11 zahvalnica

Ima: 5 zahvalnica

Post Sub Okt 20, 2012 10:53 am

ut1d0t je napisao:Citam ovaj thread vec par dana u nadi da je jos neko naisao na probleme koje ja imam sa ovim telefonom pa reko da i ja podelim svoje iskustvo. Generalno sam zadovoljan telefonom - kvalitetno je odradjen spolja (u odnosu na cenu), ne laguje, nebrebdirani ICS me je odusevio i generlano mi ne pravi probleme. E sad osim sto ga punim dva puta dnevno, na sta sam vec navikao za ove dve nedelje, i cinjenice da jos nisam uspeo da udjem stock recovery (Power i Volume-) nikako osim putem ROM manager-a desava mi se jedna zabrinjavajuca stvar - telefon mi se vec 5-6 puta smrzo.

Pod smrzo podrazumevam da se na ekranu zamrzne slika (ekran je inace sve vreme osvetljen i stoji zadnji prizor koji je na ekranu bio momenta kad se zamrzao). Kad se ovo desi tasteri back, search home itd. i dalje svetle ali ne reaguju kao sto ne reaguje ni power taster. Jednom prilikom kad se ovo desilo sam ga prikacio USB kablom za komp i cuo zvuk koji je oglasio da je zakacen USB uredjaj i video sam telefon u device manager-u (nazalost je bio u connect to pc software modu pa nisam mogao da ustanovim da li bih mogao da pridjem i sd kartici). Danas mi se to opet desilo pa reko da ne cupam bateriju (sto je za sada jedino resenje) i ostavim ga da vidim sta ce se desiti. Telefon se u roku od sat i po usijao i ugasio usled toga sto je iscedio bateriju koja je igrom slucaja bila skroz napunjena. Ono sto je interesantno je da se smrzo u toku dolaznog poziva, koji sam i pored toga uspesno obavio.

Uzimajuci sve ovo obzir telefon se izgleda ne zakuca skroz, ali opet i ne reguje na bilo kakavo pritiskanje/drzanje tastera (drzao sam power 5 minuta pre nego sto sam ga ostavio).

Izvinjavam se sto sam ovako isrpan ali prosto sam morao ovo da podelim sa nekim :) Da li se ovo jos nekom desilo i da li je slucajno neko ustanovio o cemu se radi? Ja kopam po forumima vec par dana ali nista nisam jos nasao na ovu temu.

I meni se desilo kad sam skinuo jedan modifikovan program ( neko se napravio pametan i ubacio svoje skinove i neke stvari i mislio je da je to ok ) i to mi se isto desavalo nekad kad bih ulazio u taj program, ne stalno.
Zaglavi se telefon, i postaje sve topliji i topliji. Kako resiti? Nadji to sto si instalirao ocigledno da ne valja instalacija toga ili nesto, ja sam skinuo posle originalnu verziju ovog mog programa i super radi i vise mi se ni jednom nije desilo to vise. Telefon je stvarno odlican ali mi smeta malo ta baterija, prekratko traje, moram da ga punim dnevno jedan put

zexcrazy je napisao:Evo sa ovim gps.conf fajlom 7 od 7 za manje od 10 sekundi. Prvi fix je bio malo duzi, ali i dalje ispod minuta. Potrebno je iskopirati u /system/etc i restartovati telefon. Naravno treba biti rootovan i napravti backup originalng gps.conf fajla.

Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.

Edit: @Keka Ako ti nadje satelite, kao sto kazes 6-7 ostavi ga malo duze. U princpu tebi su potrebna 4 za fix, na vecini gps uredjaja je tako podeseno. Citam na wikipediji da i na pravim navigacijama prvi fix moze da potraje i do 15 minuta.

hvala!

edit] inace treba ti 3 satelita ali u odredjenim polozajima na nebu da bi fiksirao signal :)
usao sam u ovaj moj gps.confg fajl i tu samo stoji 1 red dok ovaj sto si mi dao ispisan je puno :D
  Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.

Sad cu da pokusam ovo tvoje pa cu da ti javnem sta i kako :P
<<

zexcrazy

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 2:02 pm

Podelio: 1 Zahvalnica

Ima: 27 zahvalnica

Telefon: HTC Sensation

ROM: Raznorazni

Post Sub Okt 20, 2012 11:58 am

Sto se tice recoveryja, izgleda da je jedini nacin da se udje kad je telefon ugasen isto preko adb-a. Treba ga prikljuciti na usb i kad pokaze da se puni naredbom adb reboot recovery se moze uci.

@Keka U pravu si delimicno, moze da te fiksira sa 3, ali nivo greske je tada 100m i neuptrebljivo je za navigacju. Pored toga to je samo 2D fix, jer se ne zna tvoja tacna nadmorska visina. A i taj fix je veoma labav tako da bi te svakih par sekundi gubio. Zato te uglavnom fiksra sa 4 i vise, da bi osigurao stabilniju i tacniju konekcju. Recimo sa 8 je nivo greske nekih 6 metara. Probaj pa javi. Imam jos jedan fajl ako ti taj ne bude radio kako treba.
<<

keka993

Android Geek

Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 9:59 pm

Podelio: 11 zahvalnica

Ima: 5 zahvalnica

Post Sub Okt 20, 2012 12:11 pm

zexcrazy je napisao:Sto se tice recoveryja, izgleda da je jedini nacin da se udje kad je telefon ugasen isto preko adb-a. Treba ga prikljuciti na usb i kad pokaze da se puni naredbom adb reboot recovery se moze uci.

@Keka U pravu si delimicno, moze da te fiksira sa 3, ali nivo greske je tada 100m i neuptrebljivo je za navigacju. Pored toga to je samo 2D fix, jer se ne zna tvoja tacna nadmorska visina. A i taj fix je veoma labav tako da bi te svakih par sekundi gubio. Zato te uglavnom fiksra sa 4 i vise, da bi osigurao stabilniju i tacniju konekcju. Recimo sa 8 je nivo greske nekih 6 metara. Probaj pa javi. Imam jos jedan fajl ako ti taj ne bude radio kako treba.

Sa terase nadje 2-4, nece da fiksira al opet to je test sa terase, okolo su zgrade, zivim na dorcolu tako da tek kad budem izasao testiracu,
javljam cim testiram,
pozdrav
<<

stefan90s

Android Novajlija

Pridružio se: Sub Okt 20, 2012 1:36 am

Telefon: Samsung I9010 Galaxy S Giorgio Armani

Android OS: 2.2 Froyo

ROM: trenutno stock. probao sve

Post Sub Okt 20, 2012 2:28 pm

Jel uspeo neko da ga otkljuca sa telenora?
<<

zexcrazy

Korisnikov avatar

Android Geek

Post Sub Okt 20, 2012 2:49 pm

Mislim da nije niko. Ne znam ni da li je moguce za sad.
<<

zexcrazy

Korisnikov avatar

Android Geek

Post Sub Okt 20, 2012 4:58 pm

Evo prvi skuvani Rom na mdac forumu, nije bog zna sta izmenjelno, al bitno da je pocelo :) Upravo ga flesujem pa ce da vidimo.
  Kod:
<<

atti

Android Početnik

Pridružio se: Sub Okt 06, 2012 3:46 pm

Ima: 4 zahvalnica

Telefon: LG Optimus L9

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

Post Sub Okt 20, 2012 7:20 pm

Ovo je sa zvanicnog miui sajta.

Kod:

Eno ima i Grand X .
PrethodniSledeća

Povratak na ZTE Grand X