Registruj se!

Motorola Motoluxe Bugfix

<<

aleksandar_021

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 11:08 am

Podelio: 2 zahvalnica

Ima: 23 zahvalnica

Telefon: Motorola Motoluxe

Android OS: 2.3 Gingerbread

Mobilni operater: Telenor

ROM: Stock

Post Pon Sep 03, 2012 10:43 pm

Re: Motorola Motoluxe Bugfix

Ne znam sta bih vam rekao...Danas sam brickovao telefon jedno 5, 6 puta. Posto nisam nsasao originalni debrendirani ROM, instalirao sam nemacki T-mobile. Radi mi normalno kao i stari. Nemam niti jedan bug.
Inace, Imam problem sa CM7 koji sma portovao danas...Lepo prodje kroz recovery, flashuje ga, ali ne bootuje se.
Jel zna neko resenje? Zaboravio sam da upalim logcat kad sam flashovao, a sad me izuzetno mrzi da se njakam ponovo :D
Inace, imamo custom recovery (CWM 5), ali radi preko iskoristavanja punjenja...ne moze se pokrenuti dok je tel ugasen. Al bar backup i restore rade :)
Alcatel OneTouch 990 // 2.3 Gingerbread // Moonstone Custom ROM // Custom Kernel
Motorola Motoluxe // 2.3 Gingerbread // Just Rooted
<<

Delboy82

Korisnikov avatar

Android Početnik

Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 12:20 pm

Podelio: 1 Zahvalnica

Ima: 2 zahvalnica

Mobilni operater: MTS

ROM: Fabrički

Post Sub Sep 15, 2012 3:45 pm

aleksandar_021 je napisao:Ne znam sta bih vam rekao...Danas sam brickovao telefon jedno 5, 6 puta. Posto nisam nsasao originalni debrendirani ROM, instalirao sam nemacki T-mobile. Radi mi normalno kao i stari. Nemam niti jedan bug.
Inace, Imam problem sa CM7 koji sma portovao danas...Lepo prodje kroz recovery, flashuje ga, ali ne bootuje se.
Jel zna neko resenje? Zaboravio sam da upalim logcat kad sam flashovao, a sad me izuzetno mrzi da se njakam ponovo :D
Inace, imamo custom recovery (CWM 5), ali radi preko iskoristavanja punjenja...ne moze se pokrenuti dok je tel ugasen. Al bar backup i restore rade :)

Bilo bi dobro da kad zavrsis napravis remu o custom recovery (CWM 5), i upustvo kako i drugi da probaju...
Sad: Motorola Motoluxe, Android OS / 2.3.7, SD Card - 8GB class4 pq1

Pre: ZTE Racer, ClockworkMod Recovery 3.0.1.4
Android OS / 2.1 (VIP ORIGINALE) :D / CyanogenMod7 / Kernel 2.6.32-9
SD Card - 2GB class2 pq1
<<

milenijum

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Jul 18, 2012 11:15 am

Podelio: 8 zahvalnica

Ima: 0 Zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S 2

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Post Pon Okt 01, 2012 1:04 pm

Koristio kamera ics + ima mogucnost menjanja rezolucije videa, zvuk je boli ali je snimak losiji moje iskustvo. Trenutno za slikanje koristim procapture dobar je a za snimanje i dalje default program posle dosta isprobanih kamera
<<

vojislavi

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 9:10 am

Podelio: 4 zahvalnica

Ima: 1 Zahvalnica

Post Pon Okt 15, 2012 6:19 am

Posle vise od 3 meseca mislim da sam uspeo da resim problem sa satom. Probao sam sa kombinacijom svim mogucih podesavanja u telefonu (hour format, automatically update, background data, location settings, widget na home screen...) i sat nikad nije radio vise od 4-5 dana. Danas mu je 11 dan kako sljaka.. :)
Problem najverovatnije pravi applikacija Clock v 2.0.2 koju stavljaju ovi u mts-u.
Svi koji imaju ovaj problem neka udju u Settings->Application->Manage applications, odaberete All pa nadjete zuti Clock, stopirate ga sa Force stop i prestanete da koristite u potpunosti ovu aplikaciju, ako slucajno samo udjete u nju odma opet na Force stop! Umesto nje za vreme koristim AccuWeather a za alarm Alarm Clock Xtreme Free, obe sa googla, e sad njih koristim tek 2 dana tako da nisam siguran da one nece zezati.Pre ovog Xtreme alarma sam stavio neki Alarm Clock Plus koji je kad god udjem u njega pokretao u pozadini i zuti Clock tako da treba paziti i na to.
Ko ima problem neka proba pa nek javi.
<<

Beng

Android Novajlija

Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 7:46 am

Podelio: 0 Zahvalnica

Telefon: Alcatel OneTouch 995

Post Pon Okt 22, 2012 8:47 am

Imam isti problem sa satom, a još negde na NET-u sam naišao na podatak da sistemska aplikacija Clock pravi taj problem.

Da li taj default Clock može da se deinstalira i da se instalira neki drugi Clock (npr. Clock sa mog Alcatela OT995)?

Ako može, verovatno bi Motoluxe trebalo da se root-uje jer je Clock sistemska aplikacija, ali sad gledam temu o tome na ovom forumu:

dufko je napisao:ROOT
Evo kako sam ja root-ovao, a neka moderatori naprave novu temu za root, ako žele:

1. Skineš najnovije drajvere za telefon (Win 7 to odradi sam)
2. Skineš root tools
  Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.

3. Raspakuješ (neke stvari ti neće trebati)
4. instaliraš SUTLR
5. na telefonu odeš i podesiš sledeće - Podešavanja>Aplikacije>Programiranje>Otklanjanje USB grešaka - treba da bude uključeno
6. poveži telefon USB kablom na komp
7. pokreni SUTLR i klikni next
8. otvoriće se prozor i potraži pod ROOT datoteku FXX_PR3_NV.xml (nalazi se sve tamo gde si raspakovao root tools)
9. nastavi i čekaj da uradi update software-a
10. telefon će se restartovati sam i kad se uključi klikni finish
11. pokreni SuperOneClick i klikni root
12. sačekaj trenutak i gotovo - telefon je root-ovan

Zbog čega je potrebna ovolika nauka da se root-uje Motoluxe kad je za OT995 bila potrebna samo tačka 11? Koliko kapiram, tačke od 1-10 su zbog update softvera. Da li mogu da root-ujem fon, a da ne update-ujem motorolin softver?
<<

Dragaan90

Android Novajlija

Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 3:45 pm

Post Sre Nov 07, 2012 9:18 pm

Kome je smetalo sto je telefon kada se dobije mnogo spor po listanju ekrana moze da pokusa,da skine ADW.launcer novi..Podesi brzinu sladjovanja na sto manju u podesavanjima i prosto ce da leti.Bez ikakvih bagova.Ovo sam provalio pre neki dan kada je izasao update za launcher i leti sada..Da uzima mnogo rama,mislim bar ne meni..ja u svakom trenutku skoro imam min 170mb slobodne memorije,ali kad ocistim nepotrebne procese imam i do 210mb..I nekako mi je sve postalo brze otkad sam skinuo taj launcer..Sad ko zeli moze da proba..Ne moze da skodi..I da..ja za temu koristim ICE CREAM SANDWICH Theme isto takodje na marketu moze da se skine..i mnogo lepo izgleda..Evo i par slika Slika
Slika
Slika
Slika
<<

dufko

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pon Jun 25, 2012 4:03 pm

Podelio: 9 zahvalnica

Ima: 16 zahvalnica

ROM: MotoRox ROM by enox

Post Čet Nov 08, 2012 9:27 am

Meni super radi i Launcher Pro, šta ja znam ...
<<

Dragaan90

Android Novajlija

Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 3:45 pm

Post Čet Nov 08, 2012 10:02 pm

dufko je napisao:Meni super radi i Launcher Pro, šta ja znam ...

Imao sam i taj..ali ovaj definitivno mnogo brze radi..Mada opet svako bira sta mu odgovara..Pozdrav.
<<

Delboy82

Korisnikov avatar

Android Početnik

Pridružio se: Pon Jan 10, 2011 12:20 pm

Podelio: 1 Zahvalnica

Ima: 2 zahvalnica

Post Uto Jan 08, 2013 2:45 pm

Konacno sam nasao dobru zamenu za kameru, program ima i previse opcija, a dobar je i ton na snimcima, kad se instalira aplikacija dobijeu se dve ikonice kao sto i mi sada imamo, tako da ko ima rootovan telefon moze samo tu kameru da koristi, posto je ovde zabranjeno stavljanje linkova, upisacu vam ime fajla pa cete lako da ga nadjete:
LG Camera 6.25 PRO.apk
probajte i sigurno cete da se odusevite, a i ne zauzima mnogo mesta 995kb :laugh:
Sad: Motorola Motoluxe, Android OS / 2.3.7, SD Card - 8GB class4 pq1

Pre: ZTE Racer, ClockworkMod Recovery 3.0.1.4
Android OS / 2.1 (VIP ORIGINALE) :D / CyanogenMod7 / Kernel 2.6.32-9
SD Card - 2GB class2 pq1
<<

dufko

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pon Jun 25, 2012 4:03 pm

Podelio: 9 zahvalnica

Ima: 16 zahvalnica

ROM: MotoRox ROM by enox

Post Uto Jan 08, 2013 9:58 pm

Pa možeš da staviš link ali ovog tipa -
  Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.
PrethodniSledeća

Povratak na Motorola Motoluxe