Registruj se!

Huawei Ascend G300 - Faq, problemi i ostalo

<<

prezlameeen

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pet Dec 09, 2011 6:20 pm

Podelio: 5 zahvalnica

Ima: 2 zahvalnica

Telefon: ZTE Grand X

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: Telenor

ROM: Stock

Post Sre Avg 22, 2012 8:34 pm

Re: Huawei Ascend G300 - Faq, problemi i ostalo

Ljudi kad je poskupeo telefon u Telenoru? Pre neki dan je bio 6000 na Prenesi i Surfuj 500, sad je 9000! Mislim da je to previse. U Vipu je jos uvek stara cena.
Quick, man! Cling tenaciously to my buttocks!
<<

m2pc

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Avg 22, 2012 4:58 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 0 Zahvalnica

Telefon: Huawei Ascend G300

Android OS: 2.3 Gingerbread

ROM: Fabrički

Post Čet Avg 23, 2012 8:31 am

Pozdrav ljudi,uzeo sam telefon u telenoru pre par dana,prezadovoljan sam ali brine me ova baterija..Citam ovde a i na drugim mestima,ljudima traje baterija i do 3-4 dana,ajde uglavnom 2,a meni ne uspeva da skrpi 24h :wtf: cak ga i ne korstim sad nesto extremno puno,protok date je uglavnom ukljucen jer imam neogranicen net,wifi iskljucen,ekran se gasi nakon 30sec,osvetljenje skoro minimum i opet baterija ne moze da izgura ceo dan,citao sam i o nekoj kalibraciji ali za to treba da se rutuje telefon a onda mi ode garancija..jel zna neko sta da cinim ?

prezlameeen je napisao:Ljudi kad je poskupeo telefon u Telenoru? Pre neki dan je bio 6000 na Prenesi i Surfuj 500, sad je 9000! Mislim da je to previse. U Vipu je jos uvek stara cena.

Ja sam ga uzeo u ponedeljak i u utorak je poskupeo i to iz razoga sto je nenormalno velika potraznja,dnevno su u NS prodavali preko 50 telefona,zanimljivo je i to sto je u vecoj tarifi ostala ista cena jer svi uzimaju prenesi i surfuj 500.ja sam ga jos pre 2 nedelje "rezervisao" telefon,mada opet ga nema u NS.. Nisam siguran da li u Vip-u ima telefon,danas idem sa drugom,on bi isto trebao da uzme G300 ako ga ima.
<<

aaccaa89

Korisnikov avatar

Android Aktivista

Pridružio se: Ned Okt 23, 2011 4:25 pm

Podelio: 4 zahvalnica

Ima: 6 zahvalnica

Post Čet Avg 23, 2012 10:39 am

Trajanje baterije zavisi od mnogo toga. Da li koristis neki lancer? Klliko aktivnih widgeta imas, koji programi rade u pozadini. Dok sam koristio go lancer jedva sam sastavljak jedan dan, sad koristim lancer pro i prosek je 2 dana. Probaj da palis net samo kad ti treba da ti ne stoji non sto upaljen, pa javi da li ima pomaka.
<<

prezlameeen

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pet Dec 09, 2011 6:20 pm

Podelio: 5 zahvalnica

Ima: 2 zahvalnica

Telefon: ZTE Grand X

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

ROM: Stock

Post Čet Avg 23, 2012 2:49 pm

Nemoj da instaliras task kiler i antivirus, to ti ne treba. Instaliraj Watchdog lite i videces sta ti koliko trosi, a kad nesto trosi puno, mozes iz te app da ides na kill. Osvetljenje stavi na najjace, sa tim bi trebalo komotno ceo dan. Samo nemoj automatsko. Ako imas vidzet za vreme, stavi da radi refresh na najduzi interval.
Quick, man! Cling tenaciously to my buttocks!
<<

m2pc

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Avg 22, 2012 4:58 pm

Post Čet Avg 23, 2012 7:03 pm

Uff iskreno ovo mi je prvi android i ne znam sta je konkretno taj lancer ? widgeta ima za vreme,za google,od telenora za stanje na racunu,sat,player za muziku i to je to..antivirus i task kiler nemam..hmm malo mi cudno zasto osvetljenje na najjace ? :)
<<

aaccaa89

Korisnikov avatar

Android Aktivista

Post Čet Avg 23, 2012 7:58 pm

m2pc je napisao:Uff iskreno ovo mi je prvi android i ne znam sta je konkretno taj lancer ? widgeta ima za vreme,za google,od telenora za stanje na racunu,sat,player za muziku i to je to..antivirus i task kiler nemam..hmm malo mi cudno zasto osvetljenje na najjace ? :)

Meni je displej na manje od pola. A za lancer
Preporucujem ti da pogledas deo foruma o tome. ;)
viewforum.php?f=100
<<

Nenad Bre

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Jul 04, 2012 9:56 pm

Telefon: - Još uvek nemam Android telefon -

Post Pet Avg 24, 2012 12:30 am

ljudi potreban mi je pomoc,skinuo sam pes 2012 za android na komp sa torenta,sad treba da ga ubacim u fon,pa me zanima,da li kojim slucajem ako je komp zarazen virusom on moze da udje u fon(skenirao sam file za igricu i on nema),tj. da li automatski ulazi virus u fon kada ga prikacim na komp ako virus recimo imam u nekom filmu iako taj film nisam otvarao dok je fon prikacen na komp,primera radi sam dao film,jer nzm da li je oupste zarazen komp,a ovaj antivirus mi nije bas pouzdan...hitno potrebna pomoc...hvala.
<<

copla

Android Novajlija

Pridružio se: Pet Jun 22, 2012 7:14 am

Mobilni operater: Vip

Post Pet Avg 24, 2012 7:33 am

Sto se tice baterije ona bi trebala da traje bar dva dana sa normalnim koriscenjem, ali kao sto rece neko ispred to opet zavisi od toga kako si podesio svoj telefon, kako ga koristis i sta si sve instalirao na njega.
1. podesavanje : osvetljenje na 30-40% gasenje na 15 sec, 3G mreza iskljucena, rotacija ekrana iskljucena, gps iskljucen ( paljenje po potrebi ), Wi-Fi iskljucen, pozadinski podaci iskljuceni, mobile data off, blututh iskljucen i sve ono sto ti nije potrebno da radi non stop jer odvlaci em resurse em snagu baterije, ( ovako je kod mene podesen non-stop ).
2. kako ga koristis : dva do tri sata razgovora u toku dana, po pola sata do sat Wi-Fi kako kad nekad i vise, poneka poruka, nesto kombinacije muzika - video - igre max sat u toku dana ( meni ovaj telefon obicno koristi za razgovore u poslu, sto znaci oko 1500 min u toku meseca ).
3. verovatno znas da vecina programa, koje instaliras na telefon, ima svoje aktivne procese koji se obicno pale sa startom telefona i zauzimaju memoriju, i ako ih gasis opet se pale, sto zauzima raspolozivu RAM memoriju a samim tim i trose bateriju, neki to a neki pokusavaju da idu na NET iz nekih svojih razloga sto opet dodatno dosta trosi bateriju ( to je vecinom ono kad ti se ekran sam pali povremeo i to bez ociglednog razloga ) . Obicno kad primetim da neka aplikacija radi nesto do gore navedenog ide REMOVE ( osim google aps njih jos nemogu zbog garancije :-$ )
Meni po svemu gore napisanom baterija sluzi dva do tri dana kako kad, ali ja sam prezadovoljan i kad izdrzi do dva dana jer sam navikao kod ostalih smartphona da sluzi jedva dan.
Ako ti je sve kao gore a opet sluzi jedan dan onda ti je baterija u problemu. Onda probaj da je par puta ispraznis da se telefon ugasi sam i onda je puni bar 10 do 14 sati jedno dva puta tako meni je to uspevalo kod drugih telefona ( da ponistis memorijski efekat same baterije ).
I verovatno to ima veze i sa lancherom, mada opet kod mene je GO Lancher i nemam problema radi extra.

Neko je pitao oko problema da se slabo cuje kod sagovornika, kod mene je bio taj problem pa sam radio reklamaciju telefona kod VIP-a gde su mi zamenili microfone i reinstall OS-a verovatno ubacili i neki patch jer mi dosta bolje radi return, mada i iskljucivanje DUAL MIC opcije pomaze dosta mada onda vecinom cujem odjek mog govora a sa druge strane mi kazu da dosta jace cuju zvukove okoline npr. vetra sto ume dosta da smeta.
Pozzz
<<

aaccaa89

Korisnikov avatar

Android Aktivista

Post Pet Avg 24, 2012 10:16 am

copla je napisao:Neko je pitao oko problema da se slabo cuje kod sagovornika, kod mene je bio taj problem pa sam radio reklamaciju telefona kod VIP-a gde su mi zamenili microfone i reinstall OS-a verovatno ubacili i neki patch jer mi dosta bolje radi return, mada i iskljucivanje DUAL MIC opcije pomaze dosta mada onda vecinom cujem odjek mog govora a sa druge strane mi kazu da dosta jace cuju zvukove okoline npr. vetra sto ume dosta da smeta.
Pozzz

Reci mi da li su ti odmah prihvatili garanciju, da li su oni testirali mikrofon i koliko si cekao na zamenu?
<<

ivanlz94

Korisnikov avatar

Android Aktivista

Pridružio se: Čet Dec 15, 2011 11:56 am

Podelio: 6 zahvalnica

Ima: 5 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy Mini

ROM: Cyanogen 7.2

Post Pet Avg 24, 2012 1:15 pm

Mozete da mi kazete kako da instaliram adobe flash player ,ili me samo uputite na odredjenu temu ??
PrethodniSledeća

Povratak na Huawei Ascend G300