Registruj se!

VIP Droid XL - Alcatel OT 991 - iskustva i utisci

<<

Harmony

Korisnikov avatar

Android Početnik

Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 3:07 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 0 Zahvalnica

Telefon: LG Optimus L7

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: Vip

ROM: Fabrički

Post Čet Avg 09, 2012 10:03 am

Re: VIP Droid XL - Alcatel OT 991 - iskustva i utisci

Hahaha. Hvala ljudi, volela bih da kazem da ste mi pomogli, ali samo ste me jos vise zbunili :laugh: I ovako sam neodlucna, boze sacuvaj jos ti Sasa sad pomenu i taj 995 koji mi se bas bas svideo ali taj mts mi nikako ne odgovara. Najvise mi odgovara VIP i to nekakvi biznis paketi jer bi decko uzeo preko svoje firme. Ja se u to uopste, ali uopste ne razumem.
Apropo ovog 995, krenem njega da vidim, pa snimim i nekakav Huawei i neki Zt-nesto Skate. I sad sam vise zbunjena nego kada sam pocela da trazim telefone pre par dana. :P

U svakom slucaju ovaj Telenorov je otpao, hebes belu boju ako je telefon bzvz. A futrole za ovaj Alcatel sam gledala i nema...ne prodaju ni folije ni te silikonske futrole. Bzvz.
<<

KCBLAZE

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pet Apr 13, 2012 1:35 am

Ima: 8 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

ROM: X Bean 3.0

Post Čet Avg 09, 2012 10:53 am

Harmony je napisao:Hahaha. Hvala ljudi, volela bih da kazem da ste mi pomogli, ali samo ste me jos vise zbunili :laugh: I ovako sam neodlucna, boze sacuvaj jos ti Sasa sad pomenu i taj 995 koji mi se bas bas svideo ali taj mts mi nikako ne odgovara. Najvise mi odgovara VIP i to nekakvi biznis paketi jer bi decko uzeo preko svoje firme. Ja se u to uopste, ali uopste ne razumem.
Apropo ovog 995, krenem njega da vidim, pa snimim i nekakav Huawei i neki Zt-nesto Skate. I sad sam vise zbunjena nego kada sam pocela da trazim telefone pre par dana. :P

U svakom slucaju ovaj Telenorov je otpao, hebes belu boju ako je telefon bzvz. A futrole za ovaj Alcatel sam gledala i nema...ne prodaju ni folije ni te silikonske futrole. Bzvz.

Ja sam kupio za Alcatel 991 silikonsku i dobio na poklon zastitnu foliju,moja silikonska je sive boje.Ali neznam mozda ce izaci i bela ,mozes da proveris gde ima oprema za telefone . :laugh:
<<

akutasame94

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Sre Maj 30, 2012 7:33 pm

Podelio: 7 zahvalnica

Ima: 5 zahvalnica

Telefon: Telenor Touch Mini / ZTE Mimisa Mini

Android OS: 2.3 Gingerbread

Mobilni operater: Telenor

Post Čet Avg 09, 2012 11:56 am

Harmony je napisao:Hahaha. Hvala ljudi, volela bih da kazem da ste mi pomogli, ali samo ste me jos vise zbunili :laugh: I ovako sam neodlucna, boze sacuvaj jos ti Sasa sad pomenu i taj 995 koji mi se bas bas svideo ali taj mts mi nikako ne odgovara. Najvise mi odgovara VIP i to nekakvi biznis paketi jer bi decko uzeo preko svoje firme. Ja se u to uopste, ali uopste ne razumem.

Telenor Touch Plus je dobar telefon, mada po meni bolji je OT-991, dok je OT-995 bolji od oba. ZTE Skate je isto odlican telefon, mada ja bih radije uzeo ovaj 995 jer mi se cini da je bolji i ima jace komponente (2GB ROM i 1400Mhz procesor)... Jedino ne znam na koji Huawei mislis, ali mislim da je u pitanju G300? OT-995 je i od njegabolji, bar po podacima koje ja vidim. Znaci OT-995 je najbolji.

Izmedju prva dva naravno OT-991... :D
<<

Harmony

Korisnikov avatar

Android Početnik

Pridružio se: Sre Avg 08, 2012 3:07 pm

Telefon: LG Optimus L7

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Post Čet Avg 09, 2012 12:31 pm

Da, mislila sam na taj G300.
Uf, sto vise gledam ovaj one touch 995 sve mi se vise svidja. A problem je sto mi je eto, samo lepsi od ovog 991, nikad nisam ni imala android telefon, nemam pojma ni sta treba da imaju ni sta ne treba...eto...samo je lepsi...ludo zensko :oops:
A poredjenje izmedju ot 991 i Huawei G300 i Skate-a?

Ps. Hvala puno ljudi!!!! Znam da smaram :)

Edit. @KCBLAZE Sada sam videla ovu silikonsku oblogu, prodaju i na Kupindu. Ali mi se smucila jer sam je nosila 2 godine na prethodnom telefonu...i svaki put kad je skinem ne mogu da prepoznam telefon. Ne volim taj plasticni osecaj u ruci :) Nema mi pomoci :laugh:
<<

KCBLAZE

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Pet Apr 13, 2012 1:35 am

Ima: 8 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

ROM: X Bean 3.0

Post Čet Avg 09, 2012 1:22 pm

Harmony je napisao:Da, mislila sam na taj G300.
Uf, sto vise gledam ovaj one touch 995 sve mi se vise svidja. A problem je sto mi je eto, samo lepsi od ovog 991, nikad nisam ni imala android telefon, nemam pojma ni sta treba da imaju ni sta ne treba...eto...samo je lepsi...ludo zensko :oops:

Edit. @KCBLAZE Sada sam videla ovu silikonsku oblogu, prodaju i na Kupindu. Ali mi se smucila jer sam je nosila 2 godine na prethodnom telefonu...i svaki put kad je skinem ne mogu da prepoznam telefon. Ne volim taj plasticni osecaj u ruci :) Nema mi pomoci :laugh:

Po mojoj proiceni od SKte G300 i OT991,preporucio bih ti g300 iako ima 4.inch ekran ,ima jaci procesor od ova dva a ima i GPU . :laugh:
<<

akutasame94

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Sre Maj 30, 2012 7:33 pm

Podelio: 7 zahvalnica

Ima: 5 zahvalnica

Telefon: Telenor Touch Mini / ZTE Mimisa Mini

Post Čet Avg 09, 2012 2:35 pm

Harmony je napisao:Da, mislila sam na taj G300.

hahaha, sad mi je drugarica trazila predloge za telefon i ona isto kaze, oce neki da je "LEP" :D

Pa sad, lep i elegantan telefon je Sony Xperia U, ali je malo skuplji, ima ga u VIPu :D

Sto se tice toga sta android treba da sadrzi, to zavisi samo od tebe. Ako zelis da ga njakas i ubacujes razne aplikacije i igrice, treba ti interna memorija, jak procesor (kao npr. 1400Mhz koje poseduje 995), dobar RAM i uopsteno kao kada kupujes kompjuter, sto mocnije komponente.... Ako ti pak treba telefon za porukice, muziku i pozive, znaci da bude samo telefon onda ti je dovoljan i neki slabiji, kao sto je ot-990 ili 991.

A slazem se sa KCBLAZE da je od ova tri G300 najbolji.

I ne smaras, forum i sluzi da bi neko mogao da pita ovako nesto :D
<<

ramilana

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Avg 01, 2012 9:46 pm

Telefon: Vip Droid XL / Alcatel OneTouch 991

Mobilni operater: MTS

Post Čet Avg 09, 2012 6:29 pm

Moje misljenje je da je telefon super, da je odnos ulozenog i dobijenog odlican i jedina mana je da ima premalo ram memorije. Do znatnog ubrzanja i komotnijeg rada dolazi kada se odradi ROOT ( opisan je na 26-27 strani po tom upustvu sam i ja radio), instalira LINK2SD, prebace svi programi na SD karticu tako sto se kreira veza, cekira se sve. Zatim se instalira STARTUP MANAGER, decekiraju se nepotrebni programi da se podizu sa sistemom iz sektora aplikacija a u sektoru sistem biti veoma pazljiv, neiskusni korisnici bolje nista da i ne diraju. Sada je telefon znatno brzi i deluje kao znatno skuplji sistem. Ako zelite da vam telefon i sam sistem deluju jos mocnije instalirajte aplikaciju
GO LAUNCHER u mom slucaju verzija 3.12. Program menja korisnicki interfejs koji je znatno vizuelno lepsi od orginala, sa mnogo korisnih opcija ( nacin promene stranica, download i lako dodavanje widget-a, optimizacija sistema itd...). Jednostavno sada mozete da namestite da sam sistem izgleda vizuelno onako kako bi ste vi zeleli.

Da bi se sistem ubrzao maksimalno trebalo bi da se odradi i swap particija (da sam sistem koristi deo SD kartice). Ja sam probao iz SWAPITEXPANDER ali mi sam sistem to ne dozvoljava. Aplikacija trazi izmenu ROM-a jer sam on to ne podrzava. Molio bih nekoga ko je to vec odradio na ALCATEL 991 da nam pomogne i objasni korak po korak.

Hvala i pozdrav
<<

zico1966

Android Novajlija

Pridružio se: Pet Jul 20, 2012 8:05 pm

Podelio: 1 Zahvalnica

Telefon: - Nije u listi -

Post Čet Avg 09, 2012 10:19 pm

Djolepn je napisao:Jel zna neko da li moze avast antivirus na ovaj tel posto avastu treba dosta memorije?

moze ja sam ga instalirao iradi bez problema
<<

PAGZLY

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Uto Maj 17, 2011 10:07 pm

Podelio: 5 zahvalnica

Ima: 1628 zahvalnica

Telefon: Huawei Ascend G300

ROM: Moj-B899

Post Pet Avg 10, 2012 1:11 am

zico1966 je napisao:
Djolepn je napisao:Jel zna neko da li moze avast antivirus na ovaj tel posto avastu treba dosta memorije?

moze ja sam ga instalirao iradi bez problema

Uživaj u njemu!
1. Pročitajte pravila Foruma!
2. Pročitajte forum pre nego što postavite pitanje!
3. PRIVATNE PORUKE SU MI ISKLJUČENE, sve što vas interesuje pitajte na forumu!

1 3 5

├┼┼┐ http://mfi.re/?42k376h

2 4 6 R
<<

salac

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Pridružio se: Pet Avg 10, 2012 12:02 pm

Podelio: 1 Zahvalnica

Telefon: Vip Droid XL / Alcatel OneTouch 991

Post Pet Avg 10, 2012 12:10 pm

Ja sam generalno zadovoljan za ovih 15 dana koliko ga imam. Instalirao sam i mx plejer sa odgovarajucim kodecima i pusta avi i mkv fajlove.
PrethodniSledeća

Povratak na Vip Droid XL / Alcatel OneTouch 991