Registruj se!

Pitanja i Problemi

<<

LaDamealaLicorn

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Jul 31, 2012 3:28 am

Podelio: 1 Zahvalnica

Ima: 0 Zahvalnica

Telefon: Telenor Touch Plus / ZTE Vivacity Blade 2

Mobilni operater: Telenor

ROM: Fabrički

Post Uto Jul 31, 2012 3:54 pm

Re: Pitanja i Problemi

j361g4 je napisao:
LaDamealaLicorn je napisao:1. Sa glavnog menija nestala mi je ikonica "sd kartica". Kako da je pronadjem i vratim?
2. Kada zelim da neku aplikaciju memorisem na sd kartici, polje je zatamnjeno, ne reaguje i ne mogu da prebacim
nesto sa memorije telefona na memo.sdkartice. Inace, sd kartica je prazna,telefon je nov i imam ukupno 5 aplikacija. A indikator da mi je memorija telefona puna stalno je na displeju.
3. Ne primam mailove i druge notifikacije iako je sve aktivirano i u PC-u i u telefonu. Imam paket sa neogranicenim internetom. Internet radi.
Zasto mi je iskljucena opcija da prebacim neku aplikaciju npr. FB, TW na sd karticu i time oslobodim mesto na memoriji telefona?
Do juce je sve radilo normalno, mailovi su stizali, notifikacije sa drustvenih mreza takodje.

po meni, kartica ti je: unmounted, ne valja (nebitno što je nova), ili je zaključana za upisivanje. Solucije su za tačke jea'n i dva: da mountuješ sd card u settings pa storage pa mount sdcard. Ako ti tamo piše unmount sd card, uradi i to, pa ponovno mount - možda se i zaglupela. Ako neće ni tada, pogledaj da li je na kartici "spušten" onaj zazor za read only, ako nije, onda proveri karticu na nekom drugom fonu ili drugu karticu na tvom. U slučaju da na drugom fonu radi kartica, do telefona je. U slučaju da druga kartica radi na tvom fonu, ova tvoja je gecrkt.
Za tačku tri, aktiviraj background data i uključi sync, u settings pa accounts and sync. Ako nije to, onda ne znam šta je.
Da bi prebacivala apps na karticu, kartica mora da bude funkcionalna i da kroz app 2 sd opciju prebaciš sa interne na eksternu memoriju. Nemam pojma da li na tvom fonu to ima automacki, kod mene to sve sam uradi - valjda se zato i zove smartphone ;)

Samo mi pomozi da pronadjem ikonicu za sdkarticu? Nestala je. I sada tek vidim da nemam ni instaliranu aplikaciju 2 sd :(((
<<

j361g4

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 9:50 pm

Podelio: 97 zahvalnica

Ima: 327 zahvalnica

Telefon: HTC One S

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

Mobilni operater: MTS

ROM: Dark Jelly S Edition 4.2.2

Post Uto Jul 31, 2012 7:13 pm

pa naravno da je nemaš kad kartica nije aktivna ili ne postoji. Idi u settings pa storage pa tapni mount/unmount sd card. I dalje idi korak po korak sve kao što sam ti napisao u prethodnom postu.
App 2 sd, u ovom slučaju, nije aplikacija, malo sam se ja pogrešno "odrazio", mislio sam na već integrisanu opciju koja se nalazi u "Settings > Applications > Manage applications" pa tapni bilo koju app i vidi da li ima opciju "Move to SD card". A da ti taj proces bude lakši skini sa google play aplikaciju "App 2 SD"
  Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.
"Mene, ako me se sete za Dan bezbednosti sete, a ako ne, nikom ništa, to je bila moja građanska dužnost. Najveće zadovoljstvo bit će mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
<<

ucamc

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Avg 01, 2012 6:02 pm

Podelio: 2 zahvalnica

Android OS: 2.3 Gingerbread

Post Pet Avg 03, 2012 8:38 am

Postovanje
Nov sam sa andriodom. Uzeo TT+. Sve je ok.
Nego....pretrazio sam forum i nisam pronasao neke odgovore koji me interesuju.
1. Kako da izvedem da mi sve nove (pa i stare) aplikacije budu na sd a ne u memoriji telefona (da bi malo oslobodio memoriju)?
2. U stanu imam i WiFi internet i tarifa mi je prenesi i surfuj. Kada je ukljucen WiFi, sta prvo radi, da li WiFi ili sa mreze? Kako je bolje da podesim?
3. Takodje, za 2 dana koriscenja kada je bio iskljucen prenos podataka a samo ukljucen WiFi pokazuje da sam potrosio 150rsd (bez PDV), a ja ne znam na sta? 3-4 poziva i desetak poruka?
4. Neki kazu da je potrebno da se telefon gasi kada se puni. Sve koje poznajem gase telefon nocu dok pune i ujutru ga pale. Meni je to glupo. Do sada nikada nisam gasio telefon, ni danju ni nocu. Nocu me pozove neko samo kada mu stvarno trebam pa mi nije bilo potrebno da gasim telefon. Ovaj novi nece da zvoni kada je ugasen (alarm mu ne radi), a treba da me budi za posao. Da li je stvarno potrebno da se povremeno gasi telefon ili je to neki trip?
Nadam se odgovrima. Hvala unapred
sudo apt-get install freedom
<<

Kosovic

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Maj 08, 2012 3:46 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 1 Zahvalnica

ROM: Fish'n'Chips

Post Pon Avg 06, 2012 5:24 pm

1. Za prebacivanje na SD karticu, moraš prvo da uradiš ROOT, pa onda imaš uputstvo kako se radi sa programima Link2SD i sličnima.

2. Na početnom ekranu zadrži prst dok ti se ne pojavi neki menu, pa tu onda uđi u Widget i nađi stavku Kontrola aktivnosti. Tad ćeš dobiti šta pališ, šta gasiš i slično, pa ćeš tako ustanoviti šta ti kad radi.
3. U prenesi i surfuj tarifi ti je prenos podataka, da tako kažem "flat", jer imaš (zavisno od tarife) određenu količinu prenosa po max brzini, a onda po smanjenoj neograničeno. Dakle, tih 150 din je na nešto drugo otišlo (lako moguće kad si kucao poruke da si upotrebio Č, Ć i ostalo, pa ti je prebacio u MMS poruku, a to nemaš za dz) na nešto drugo. Ukoliko je ovo što sam napisao, videćeš na računu MMS.

4. Veću glupost davno nisam čuo. Nikad nisam gasio telefon noću. Nema potrebe, ne smeta mu da radi koliko god hoćeš. Telefon ugasim samo kad zabode nešto opasno, da moram da vadim bateriju i slično. Alar je takav i nema šanse da može drugačije da radi, sem kad je telefon uključen. Ako hoćeš da te niko ne može dobiti a da je tel upaljen, onda zadržiš onaj taster za paljenje i odabereš Režim rada u avionu. Tada je telefon upalje, ali nedostupan i ne troši uopšte bateriju za traženje mreže.

Valjda ti je nešto pomoglo. :D
<<

ucamc

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Avg 01, 2012 6:02 pm

Podelio: 2 zahvalnica

Post Pon Avg 06, 2012 5:33 pm

Kosovic je napisao:4. Veću glupost davno nisam čuo.

I meni se tako ucinilo, ali, rekoh, da pitam pametnije....

Kosovic je napisao:Valjda ti je nešto pomoglo. :D

Puno. Hvala

I jos jedno pitanje....nisam koje takodje nisam pronasao na forumu.
Sve kontakte cuvam u opciji @gmail.com u nameri da ih imam i na kompu u gmail nalogu. U telefon su mi svi odmah sinhronizovani sa kompa (sa gmail naloga) a sada, ovi novi koji su u telefon ubaceni, ne pojavljuju mi se na kompu u gmail nalogu.
Kako to da resim....Kako to da sinhronizujem. Zelja mi je da, kada nekada promenim telefon, sve kontakte vec imam na kompu, na tom gmail nalogu - koji ce mi moj a ko ne za to!
Pretpostavljam da je vrlo lako, da samo treba nesto da cekiram, kliknem ili vec...
Ako moze uput gde ta procitam na forumu (ako sam ga prevideo) ili kratak manual.
Unapred hvala.
sudo apt-get install freedom
<<

dr.spasa

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Maj 30, 2012 10:22 am

Podelio: 5 zahvalnica

ROM: cm10.1

Post Pet Avg 17, 2012 6:36 pm

Zanima me da li neko zna da mi preporuci neku aplikaciju kako bi u kontakte ubacio slike sa facebooka, mislim na profilne, to je na htc tatoo bilo lako, imala je ta opcija, sad mi ocajnicki treba pomoc
Rock ON!!!!
<<

nightwalkerkg

Android Geek

Pridružio se: Uto Jul 17, 2012 1:00 pm

Podelio: 14 zahvalnica

Ima: 39 zahvalnica

Telefon: Telenor OneTouch / Alcatel OneTouch 990

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

ROM: AOKP

Post Pet Avg 17, 2012 6:54 pm

dr.spasa je napisao:Zanima me da li neko zna da mi preporuci neku aplikaciju kako bi u kontakte ubacio slike sa facebooka, mislim na profilne, to je na htc tatoo bilo lako, imala je ta opcija, sad mi ocajnicki treba pomoc

Ja sam ovo jedno vreme koristio i funkcionisalo je odlicno. Kontakte koje prepozna sam "spoji",a ostale ces morati sam,ali nije tesko osim ako imas mnogo kontakta.
  Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.
Portovan MIUI. \o/ Cekam CM9.
<<

dr.spasa

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Maj 30, 2012 10:22 am

Podelio: 5 zahvalnica

ROM: cm10.1

Post Ned Avg 19, 2012 3:07 pm

Da li je neko na ovom telefonu uspe da nadje aplikaciju koja pokrece blic kao lampu, ako je neko uspeo zamolio bih ga da to podeli sa nama :)
Rock ON!!!!
<<

aZZo

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Uto Nov 16, 2010 8:28 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 370 zahvalnica

Telefon: ZTE Grand X

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

ROM: Nije fabrički

Post Ned Avg 19, 2012 4:22 pm

dr.spasa je napisao:Da li je neko na ovom telefonu uspe da nadje aplikaciju koja pokrece blic kao lampu, ako je neko uspeo zamolio bih ga da to podeli sa nama :)

Ne. Za ZTE još nema te mogućnosti.
ıllıllı aZZo ıllıllı
ako vam već ne radi mozak, radi vam Pretraga!
<<

LaDamealaLicorn

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Jul 31, 2012 3:28 am

Podelio: 1 Zahvalnica

Post Uto Avg 21, 2012 11:33 pm

1. Telefon mi stalno daje znak da mi je memorija telefona puna. Tada mi se pojavi i zastoj u prijemu mailova. Imam svega 5 instaliranih aplikacija koje su mi ponudjene,ali ni jedna od njih ne moze da se prenese na sd karticu. SDkartica mi je prazna. Kako da "rasteretim memoriju telefona i prenesem aplikacije na sd kar ?

2. Kada deinstaliram nepotrebne aplikacije radi memorije na telefonu, one kroz neko vreme ponovo pocnu da se aplouduju i popune memoriju pa blokiraju dolaznu postu?

3. Da li neko zna koji bi keyboard mogla (i kako se to radi) npr.Iphonov da instaliram na tel. jer ocoravih od odog na Telenor touch plusu ?
PrethodniSledeća

Povratak na Telenor Touch Plus / ZTE Vivacity Blade 2