Re: Pitanja i Problemi
j361g4 je napisao:LaDamealaLicorn je napisao:1. Sa glavnog menija nestala mi je ikonica "sd kartica". Kako da je pronadjem i vratim?
2. Kada zelim da neku aplikaciju memorisem na sd kartici, polje je zatamnjeno, ne reaguje i ne mogu da prebacim
nesto sa memorije telefona na memo.sdkartice. Inace, sd kartica je prazna,telefon je nov i imam ukupno 5 aplikacija. A indikator da mi je memorija telefona puna stalno je na displeju.
3. Ne primam mailove i druge notifikacije iako je sve aktivirano i u PC-u i u telefonu. Imam paket sa neogranicenim internetom. Internet radi.
Zasto mi je iskljucena opcija da prebacim neku aplikaciju npr. FB, TW na sd karticu i time oslobodim mesto na memoriji telefona?
Do juce je sve radilo normalno, mailovi su stizali, notifikacije sa drustvenih mreza takodje.
po meni, kartica ti je: unmounted, ne valja (nebitno što je nova), ili je zaključana za upisivanje. Solucije su za tačke jea'n i dva: da mountuješ sd card u settings pa storage pa mount sdcard. Ako ti tamo piše unmount sd card, uradi i to, pa ponovno mount - možda se i zaglupela. Ako neće ni tada, pogledaj da li je na kartici "spušten" onaj zazor za read only, ako nije, onda proveri karticu na nekom drugom fonu ili drugu karticu na tvom. U slučaju da na drugom fonu radi kartica, do telefona je. U slučaju da druga kartica radi na tvom fonu, ova tvoja je gecrkt.
Za tačku tri, aktiviraj background data i uključi sync, u settings pa accounts and sync. Ako nije to, onda ne znam šta je.
Da bi prebacivala apps na karticu, kartica mora da bude funkcionalna i da kroz app 2 sd opciju prebaciš sa interne na eksternu memoriju. Nemam pojma da li na tvom fonu to ima automacki, kod mene to sve sam uradi - valjda se zato i zove smartphone
Samo mi pomozi da pronadjem ikonicu za sdkarticu? Nestala je. I sada tek vidim da nemam ni instaliranu aplikaciju 2 sd
((