Registruj se!

Custom ROM-ovi za Galaxy S 3

<<

Cegevara

Android Aktivista

Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 7:37 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 3 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S3

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

ROM: Fabrički

Post Sre Jul 11, 2012 1:50 pm

Custom ROM-ovi za Galaxy S 3

Spisak do sad dostupnih CUSTOM ROMOVA za Galaxy S3.

Nadam se da cemo moci da dajemo komentare na ROM-ove koje smo probali i tako pomognemo jedni drugima a forum ucinimo zanimljivim !

1. FoxHound ROM

http://downloadandroidrom.com/file/GalaxyS3/roms/FoxHound

2. AOKP ROM

http://downloadandroidrom.com/file/GalaxyS3/roms/AOKP

3. BlackStar ROM

http://downloadandroidrom.com/file/GalaxyS3/roms/BlackStar

4. CM-Zoom ROM

http://downloadandroidrom.com/file/GalaxyS3/roms/ZOOM

5. Omega ROM

http://kitchen.indieroms.net/blog/?page_id=526

Koliko sam mogao da vidim u review-ma najbolje se kotira ovaj pod rednim brojem 5 i rednim brojem 1.
Jos uvijek se nisam odlucio za ubacivanje,kratak sam sa vremenom ali cim probam napisacu par recenica impresija.
Poslednji put menjao Freeman dana Sre Jul 11, 2012 2:34 pm, izmenjena samo jedanput
Razlog: Tema promenjena u lepljivu i pomerena u SGS3 forum
<<

Cegevara

Android Aktivista

Post Pon Jul 30, 2012 1:52 pm

Re: Custom ROM-ovi za Galaxy S 3

Nastavak....

6. BlackStar ROM for Rooted Galaxy S3 i9300! [Fastest ROM]

Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.

7. Paranoid Android CM10 Jelly Bean ROM for Rooted Galaxy S3 i9300

Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.

8. Criskelo ROM for Rooted Galaxy S3 i9300! [Best ROM]

Kod:

Ovaj zadnji mi se cini jako dobrim (na touch wiz-u) i sam autor testa ga je svrstao u kategoriju "best roms".
Probacu bas taj !
<<

daniel.hajdinjak666

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Pridružio se: Sre Avg 01, 2012 1:15 am

Podelio: 9 zahvalnica

Ima: 1 Zahvalnica

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: Vip

ROM: KANG

Post Sre Avg 01, 2012 1:26 am

Jas sam do sad isprobal Omego, Criscelo (ne sviđa mi se UI izgled), CM9 (odlican ko voli AOSP) i meni najbolji Turkbay rom. Ovog zadnjeg kombiniram sa Siyah kernelom, uz neke tweak-ove, baterija je savrsena. Jos da dodam da sam maknul 70% bloatware-a i sugavi touchwiz zamjenil GO launcherom i ja zadovoljan.
Na S2 sam koristil Lightening i neznam zasto ga jos nema za S3, jer radi predobro!!! ;)
some dance to remember, some dance to forget...
<<

Cegevara

Android Aktivista

Post Sre Avg 01, 2012 10:58 am

Vrlo cudno da si koristio Lightining rom na S2 koji je najblizi stock-u a da ti se ne svidja Criscelo koji je poput njega najblizi stock-u (izgledom) samo unaprijedjen za performanse(modeliranje) i produzeno trajanje vijeka baterije.

Postavi neke dodatne informacije o tome Turkbay romu...
<<

daniel.hajdinjak666

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Post Sre Avg 01, 2012 1:25 pm

Criscelo i nije bas blizak stocku poizgledu, te mi ima presareni notificion bar i meni.
Da, Criscelo mi jednostavno nije sjeo, te ga nisam mogo ustimat sa kernelom da smanjim potrosnju baterije.
Sto se tice Turkbaya, nije cisti AOSP, ali nije ni previse nakicen. Sa njim dolazi Aroma, tako da se vecina toga nastima u samom postupku flesanja (od x-loud, bravia engine, fast dormacy, ikona za bateriju itd.) U paketu Arome također dolaze 6-7 kernela koje mozete lagano mjenjati, isto kao i paketi appsa te modemi. Ne znam kako je na drugim mrezama (jer to ovisi o mrezi, te samoj lokaciji), ali kod mene na VIP-u uz modem XXB imam -65 dBm sa 25 asu, sto je vrlo nisko za manju potrosnju baterije. Od kernela sam stavio Siyah koji koristim vec godinu dana, te ga OC na 1800 MHz, te UV za -50 mv. Mob uopce nema lagga (vjerojatno i zbog GO launchera), ne reboota se i radi savrseno.
Kad smo kod romova, izasla je stabilna verzija JB-a, pa ako netko hoce probati, nek izvoli. Samo reverse tethering radi polovicno, al to se ne koristi cesto.
  Kod:
Prikačeni fajlovi
Screenshot_2012-08-01-14-36-27.png
notificion bar
Screenshot_2012-08-01-14-36-27.png (101.04 KiB) Pogledano 1290 puta
Screenshot_2012-08-01-14-38-08.png
meni
Screenshot_2012-08-01-14-38-08.png (172.53 KiB) Pogledano 1290 puta
Screenshot_2012-08-01-14-38-18.png
meni
Screenshot_2012-08-01-14-38-18.png (207.91 KiB) Pogledano 1290 puta
Poslednji put menjao PAGZLY dana Sre Avg 01, 2012 1:49 pm, izmenjena samo jedanput
Razlog: LINKOVI U CODE TAG
<<

daniel.hajdinjak666

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Post Čet Avg 02, 2012 12:35 am

Da vam kazem jos nesto... ako cete mjenjati CSC kodove, obavezno radite nandroid backup i onda copi na komrjutor, jer ovaj sa Titaniumom nije dovoljan, posto mjenjanje tih kodova brise kompletan mobitel.
Ja kreten nisam ni znal, dok mi nije obrisao sve, a onda je bilo kasno.

Također mogu dati dojmove JB-a. Ne sviđa mi se previse izgled, al OK, to je subjektivno i moze se popraviti sa raznim Launcherima i temama. Sve radi odlicno, bez ikakvog lagga, ali ovako na prvu bez instaliranih appsa i drugih stvari. Pozivi, SMS, internet kao i wifi rade, ali ga nisam detaljno testiral, posto cekam finalan produkt. To jos NIJE butter project, tako da vam predlazem da sacekate jos malo, a oni nestrpljivi ce moci uređaj uredno koristiti za svakodnevne potrebe.
<<

justkidding

Android Novajlija

Pridružio se: Pon Jul 26, 2010 10:04 am

Post Čet Avg 02, 2012 2:32 pm

Posto vidim da nikonije dao neke konkretne utiske pa rekoh da podelim sa vama moje najbolji romovi kao sto je autor posta rekao su foxhound i omega,posle toga je definitivno criscelo rom.Zasto zato sto prva dva pomenuta nemaju bagove i vece probleme tu je criscelo malo ali malo tanak,ja licno koristim foxhound i on je brzi od omege i lepsa mi je foxhound black tema ali kazem kvalitet ova dva roma kao i update je bez greske....
<<

lesa0208

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Pet Avg 13, 2010 2:12 pm

Podelio: 21 zahvalnica

Ima: 146 zahvalnica

Telefon: LG Nexus 4

ROM: Neki cu da flesujem

Post Čet Avg 02, 2012 5:39 pm

Sve te romove sto ste pomenuli sam probao Foxhound je ok rom, ali Omega odvratan sami rom pun samsungovog smeca...Da sam hteo da koristim samsungovo smece od aplikacija ne bih nikada root-ovao uredjaj, nekako meni stok romovi sa kojekakvim skriptama ssu gluposti i nisu vredni paznje... Criscelo rom mi je takodje odvratan taj neki alien-candy izgled me uzasava samo tako... Ono sto ja priznajem za kastom romove su cisti romovi bez fabrickog smeca AOKP, AOSP, MIUI . E sada jedino me nervira sto je jako losa situacija kastom romova za sgs3 i nadam se da ce se bar potruditi malo vise oko AOSP-AOKP romova inace je za mene telefon cist promasaj....
Ne odgovaram na PM!!!! Sve sto imate da pitate pitajte preko foruma.

We live in the era of the smart phones and stupid people.
<<

daniel.hajdinjak666

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Post Čet Avg 02, 2012 5:52 pm

Da, u pravu si sto se tice samsungovog blotwarea. Ja iz tog razloga volim Aroma shemu, pa ti stavi u samoj instalaciji sta hoces, ali i nakon toga treba da se makne dosta toga. AOSP i AOKP su ok romovi, samo za moj ukus malo pre sturi u izgledu. MIUI ili ti ga CIUI RIUI (na SGS S2 sam ih dosta presalto) su također OK po funkcionalnosti, ali nikako ne mogu preci preko toga da nemaju app ldicu i taj sugavi izgled iPhone-a. MIUI je orginalno zamisljen sa kineske strane da se ubacuje u kopije iPhona i zato ima takav izgled, a inace je po brzini uz CM9. Ekipa iz Zagreba je vec prevela jedan MIUI na hrvatski jezik, ali za S2. Sad rade na romu za S3, pa cemo vidjet.
Idem bas isprobati ovaj FoxHound kojeg vidim hvalite. Jucer sam stavil Apex launcher i fluidniji je na pocetnim ekranima, ali u app ladici je GO brzi. Ne znam vise, poludit cu s tim modovanjem. :-$

EDIT:

Za sve one koji flesnu brz i fluidan rom, a ne sviđa im se izgled UI-a. ICS Blue mod i ICS Blue text. Tnx to XDA.
  Kod:

Evo i par SS-ova modovanja;

Pagzly:
Nemoj da pišeš post za postom, koristi opciju EDIT!
Linkovi moraju u CODE tag !
Prikačeni fajlovi
4.png
4.png (80.63 KiB) Pogledano 1247 puta
3.png
3.png (189.49 KiB) Pogledano 1247 puta
2.png
2.png (122.83 KiB) Pogledano 1247 puta
Poslednji put menjao PAGZLY dana Čet Avg 02, 2012 7:44 pm, izmenjena samo jedanput
Razlog: SPOJENI POSTOVI
<<

lesa0208

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Pet Avg 13, 2010 2:12 pm

Podelio: 21 zahvalnica

Ima: 146 zahvalnica

Telefon: LG Nexus 4

ROM: Neki cu da flesujem

Post Sre Avg 08, 2012 4:14 pm

Ovako probao sam sve JB 4.1 verzije romova sa XDA...Ni jedan ne radi kako valja!!!!! Ne verujem da ne mogu da spakuju neki rom a da bude stabilan i da radi!!!! Tolko je bedna podrska za sgs3 da je to strasno,a pritom Samusng dodatno zakomplikuje stvari sa ubacivanjem nekog novog hardvera pa onda ni to ne mogu da doteraju da radi... Uglavnom jos uvek se klonite jelly bean romova jer ne rade kako treba, prepuni su laga, baguju, FC-ju, puca im ram memorija, rade soft restarte, boot loop-uju, etc. Drzite se jos uvek ICS-a i uzivajte u njemu ovo ostalo je sve ravno K....
Ne odgovaram na PM!!!! Sve sto imate da pitate pitajte preko foruma.

We live in the era of the smart phones and stupid people.
Sledeća

Povratak na Samsung Galaxy S3