Pon Jul 23, 2012 10:14 am od stiw47
Pravljenje swap particije je najjednostavnije i najsigurnije odraditi sa samog telefona iz clockworkmod recoveryja:
1. Prebacis sve fajlove sa sd kartice negde na racunar da bi ih sacuvao.
2. Odes u recoveryhh
3. Odaberes /advanced/partition sdcard
4. Tu onda odaberes koliko velika ce da ti bude ext4 particija (ako zelis i nju da pravis, a ako ne zelis odaberes nulu), pa zatim i velicinu swapa, a ostatak mesta na sd-u bice fat32t
5. Sacekas da zavrsi, upalis fon, vratis fajlove sa kompa na karticu (automatski ih vraca na fat32) i to je to
Videces i sam da je mana sto mozes odabrati samo ext4 i samo neke ponudjene vrednosti, ali nista bolje od toga ni ne treba. veruj mi. Posle moras naci nacin da aktiviras swap sto se razlikuje od roma do roma. Ne mogu da se setim kako je na ovom tvom cm9 (nisam ga koristio bar mesec dana), ali ako u /menu/settings nemas /device settings onda se aktivira iz terminal emulatora komandom:
su
madconfig swapon
Link2sd, nista komplikovano, instaliras, otvoris, on te pita da odaberes fajl sistem, odabares, restartujes telefon, otvoris opet i krenes sa podesavanjima sta i kako hoces da prebacujes. Po meni mnogo bolja varijanta, jednostavnija i zauzima manje memorije s2e.apk isto sa marketa nego link2sd.apk. U svakom slucaju namucices sa oko ext particije na ovom cm9 jer iz nekog razloga recovery nece lepo da je formatira kad flesujes cm9 pa samim tim ni link2sd ili s2e nece da kreiraju potrebne skripte tako da imas dve mogucnosti: ili da je formatiras iz terminala. a komande za to ne znam napamet, moras ih potraziti na madteam forumu u temi o cm9 ili posto ces vec da particiras karticu da pratis sledeci redosled:
1. Prikacis telefon na komp
2. Odes u recovery i wipeujes sve zivo
3. Odes u mounts and storage i mountujes usb storage.
4.Prebacis sve sa kartice na komp da bi sacuvao
5.Odes na particiranje kartice i particiras je kako zelis
6.Opet mountujes usb storage i vratis sve sa kompa na karticu
7. Instaliras rom, gapps i krenes sa podesavanjima.
@iwcha87: meni svaki rom bolje radi sa swapom. swap hoce da koci telefon ako je u isto vreme ukljucen i compcache, a mozda si to prevideo kad si probao swap. Ja uvek iskljucim compcach ili, kako ga na cm9 zovu zRam(/menu/settings/cyanogenmod settings/performanse/compcache(zRam)), a ukljucim swap.
Poslednji put menjao
stiw47 dana Pon Jul 23, 2012 10:33 am, izmenjena samo jedanput
Na ovom svetu mogu da kažem što se dešava da nije istina...