Registruj se!

ICS android 4.0.x za galaxy 5

<<

iwcha87

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Ned Okt 23, 2011 1:46 pm

Podelio: 5 zahvalnica

Ima: 15 zahvalnica

Telefon: Sony Ericsson Xperia RAY

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: MTS

ROM: Rooted Stock

Post Ned Jul 22, 2012 6:11 pm

Re: ICS android 4.0.x za galaxy 5

Punky je napisao:Pozz svima!

Nov sam na forumu i to jedino ako se uzme u obzir da sam se tek danas registrovao i to iz razloga jer je forum prepun informacija i dovoljno je samo citati... :) Medjutim, danas sam instalirao CM 9 i sve radi, mogu reci dosta dobro, no sporije nego li CM7, no ima jos dosta da se sredi verujem...

Pitanje koje me muci je sledece... Instalirao sam CM9 iz Mad managera i nisam formatirao SD niti pravio swap particiju... Moze li neko da mi objasni sta i kako, treba li pre instalacije formatirati SD, koji fajl sistem i kako, ako je u pitanju SD od 1GB... Kad napravim swap particiju, kako je ukljuciti, tj. namestiti da je tel koristi? Da je desk linux u pitanju, ne bi postavljao ovakva trivijalna pitanja, heheheh, mada verujem da je slicno... Da li je dovoljno odraditi "madconfig swapon"? I na kraju, kako se konkretno koristi Link2SD, da li sam prebacuje aplikacije na SD?

Hvala unapred!

Ne treba ti swap, jos vise koci kad je ukljucen. Samo ubaci Apex launcer i cepaj, ako ti ne smeta sto je "malo" sporiji od CM7! ;)
Xperia RAY - Rooted .587, Stock ICS 4.0.4
Galaxy 5 - CM 10.1 v0.1 by psyke83
<<

stiw47

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 6:56 pm

Podelio: 56 zahvalnica

Ima: 128 zahvalnica

Telefon: HTC Wildfire

ROM: PARANOIDANDROID v2.1

Post Pon Jul 23, 2012 10:14 am

Pravljenje swap particije je najjednostavnije i najsigurnije odraditi sa samog telefona iz clockworkmod recoveryja:

1. Prebacis sve fajlove sa sd kartice negde na racunar da bi ih sacuvao.
2. Odes u recoveryhh
3. Odaberes /advanced/partition sdcard
4. Tu onda odaberes koliko velika ce da ti bude ext4 particija (ako zelis i nju da pravis, a ako ne zelis odaberes nulu), pa zatim i velicinu swapa, a ostatak mesta na sd-u bice fat32t
5. Sacekas da zavrsi, upalis fon, vratis fajlove sa kompa na karticu (automatski ih vraca na fat32) i to je to

Videces i sam da je mana sto mozes odabrati samo ext4 i samo neke ponudjene vrednosti, ali nista bolje od toga ni ne treba. veruj mi. Posle moras naci nacin da aktiviras swap sto se razlikuje od roma do roma. Ne mogu da se setim kako je na ovom tvom cm9 (nisam ga koristio bar mesec dana), ali ako u /menu/settings nemas /device settings onda se aktivira iz terminal emulatora komandom:

su
madconfig swapon

Link2sd, nista komplikovano, instaliras, otvoris, on te pita da odaberes fajl sistem, odabares, restartujes telefon, otvoris opet i krenes sa podesavanjima sta i kako hoces da prebacujes. Po meni mnogo bolja varijanta, jednostavnija i zauzima manje memorije s2e.apk isto sa marketa nego link2sd.apk. U svakom slucaju namucices sa oko ext particije na ovom cm9 jer iz nekog razloga recovery nece lepo da je formatira kad flesujes cm9 pa samim tim ni link2sd ili s2e nece da kreiraju potrebne skripte tako da imas dve mogucnosti: ili da je formatiras iz terminala. a komande za to ne znam napamet, moras ih potraziti na madteam forumu u temi o cm9 ili posto ces vec da particiras karticu da pratis sledeci redosled:

1. Prikacis telefon na komp
2. Odes u recovery i wipeujes sve zivo
3. Odes u mounts and storage i mountujes usb storage.
4.Prebacis sve sa kartice na komp da bi sacuvao
5.Odes na particiranje kartice i particiras je kako zelis
6.Opet mountujes usb storage i vratis sve sa kompa na karticu
7. Instaliras rom, gapps i krenes sa podesavanjima.

@iwcha87: meni svaki rom bolje radi sa swapom. swap hoce da koci telefon ako je u isto vreme ukljucen i compcache, a mozda si to prevideo kad si probao swap. Ja uvek iskljucim compcach ili, kako ga na cm9 zovu zRam(/menu/settings/cyanogenmod settings/performanse/compcache(zRam)), a ukljucim swap.
Poslednji put menjao stiw47 dana Pon Jul 23, 2012 10:33 am, izmenjena samo jedanput
Na ovom svetu mogu da kažem što se dešava da nije istina...
<<

iwcha87

Korisnikov avatar

Android Geek

Post Pon Jul 23, 2012 10:24 am

@stiw47
Nisam to prevideo, znam za zRam i iskljucivao sam ga kad bih ukljucio swap na CM9 ali mi je swap uvek kocio mob na svakoj verziji CM9. Zato ga kasnije nisam ukljucivao vec bih ostavljao zRam na default i ubacivao Apex launcher i sve je radilo extra.
<<

Punky

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 10:13 am

Podelio: 100 zahvalnica

Ima: 56 zahvalnica

Telefon: Huawei Ascend G300

Mobilni operater: Vip

ROM: B952 WW

Post Sre Jul 25, 2012 8:47 am

@stiw47

Hvala na iscrpnom objasnjenju... :)

Ipak, vratio sam se na CM7 i to na verziju build 0623 jer ona novija ili koliko ja vidim zadnja, build 0702 (bar na GOO.im) ne radi kako treba, ne radi mi wifi, prijavljuje gresku prilikom ukljucivanja... Zna li neko nesto o tome? I da li su hotfixovi koje nudi iz Madmanagera vezani za tu verziju?

Drugo, na CM7 0623 mi iz android terminala kada kucam "madconfig swapon" prijavljuje da ne postoji komanda madconfig??? Komanda "free" koju kucam posle samog "swapon" kaze za swap 0 0 0, mislim nema ga, dok je u CM9 ista prica bez pravljenja posebnog swapa na kartici prikazivala swap velicine 300mb ako se dobro secam... Buni me sto nemam uopste tu komandu na CM7:

Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.
:)
<<

nkg5

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Maj 08, 2012 6:32 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 1 Zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy Europa GT-I5500

Android OS: 2.3 Gingerbread

ROM: Koji stignem:)

Post Sre Jul 25, 2012 12:06 pm

Punky je napisao:@stiw47

Hvala na iscrpnom objasnjenju... :)

Ipak, vratio sam se na CM7 i to na verziju build 0623 jer ona novija ili koliko ja vidim zadnja, build 0702 (bar na GOO.im) ne radi kako treba, ne radi mi wifi, prijavljuje gresku prilikom ukljucivanja... Zna li neko nesto o tome? I da li su hotfixovi koje nudi iz Madmanagera vezani za tu verziju?

Drugo, na CM7 0623 mi iz android terminala kada kucam "madconfig swapon" prijavljuje da ne postoji komanda madconfig??? Komanda "free" koju kucam posle samog "swapon" kaze za swap 0 0 0, mislim nema ga, dok je u CM9 ista prica bez pravljenja posebnog swapa na kartici prikazivala swap velicine 300mb ako se dobro secam... Buni me sto nemam uopste tu komandu na CM7:

Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.

madconfig ti nije ni potreban. imas sve u podesavanjima (device settings).
<<

stiw47

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 6:56 pm

Podelio: 56 zahvalnica

Ima: 128 zahvalnica

Telefon: HTC Wildfire

ROM: PARANOIDANDROID v2.1

Post Sre Jul 25, 2012 2:36 pm

Ima /menu/settings/device settings/swap on/off na novijim romovima, a na starijim je bila madconfig komanda sto sam ja i objasnio jer smo pricali o cm9, a ja ga odavno nisam koristio, pa se ne secam koja je od te dve varijante.
Na ovom svetu mogu da kažem što se dešava da nije istina...
<<

Punky

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Post Pon Jul 30, 2012 8:33 am

Koristi li jos neko CM9 na gt i5500? Kakvo je stanje, ima li novih romova? Koji je zadnji build?
<<

iwcha87

Korisnikov avatar

Android Geek

Post Pon Jul 30, 2012 10:23 am

@Punky
Za sada se testira novi Vanilla rom da bi bio stabilan i da bi pomogao u razvoju CM9. Probaj ga.
<<

Punky

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Post Pet Avg 03, 2012 12:07 pm

Jel moze link za download?
<<

iwcha87

Korisnikov avatar

Android Geek

Post Pet Avg 03, 2012 12:27 pm

Punky je napisao:Jel moze link za download?

Kod:
PrethodniSledeća

Povratak na Samsung GT-I5500