Registruj se!

Malo predstavljanje

<<

ChaCha

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Pridružio se: Čet Avg 18, 2011 4:03 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 0 Zahvalnica

Telefon: - Nije u listi -

Android OS: 2.3 Gingerbread

Mobilni operater: Telenor

ROM: Fabrički

Post Ned Sep 04, 2011 11:23 am

Malo predstavljanje

Slika

Pošto vidim da još nema tekstova vezanih za ovaj telefon, napisaću ja neko moje iskstvo koliko sam mogao da imam za ovih 15-ak dana korišćenja.

Telefon sam prvenstveno uzeo jer mi se svidela lakoća kucanja teksta na qwerty tastaturi, ali kako je vreme prolazilo sve sam više bio oduševljen telefonom, pa čak i fejsbuk dugmetom ( iako nisam zavisnik fejsbuka), mnogo zanimljiva stvar.

Pre ovog telefona sam imao Nokiu 5800XM, pa ću HTC porediti malo sa njom u nekim stvarima:

1. Zvuk- zvučnik je dosta glasan, nema šanse da ne čujete kada zvoni telefon. Isto tako, slušanje muzike je pravo uživanje čak i sa fabričkim slušalicama. Za razliku od 5800 koja je muzički telefon, ChaCha definitivno ima mogućnost glasnije reprodukcije a da se pritom ne naruši kvalitet zvuka.

2. Touch- nema šta puno da se priča, jako osetljiv, reaguje na najmanji dodir. Ispod touch-a su 4 senzor 'tastera' koji su jednako osetljivi. Jeste da su ekrani kod HTC i 5800 drugačijeg tipa, ali bez obira, nebo i zemlja, Nokia napsram ChaCha dođe kao igračka.

3. Kamera- prezadovoljan sam. 5mpx, pravi lepe slike i danju i noću, ima digitalni zoom i dosta jak blic, čak je i snimanje noću neverovatno kvalitetno. Slike uslikane danju mogu da stanu rame uz rame sa slikama sa nekih fotoaparata bez problema, prelepe boje.

4. Tastatura- nju sam već pomenuo, ali vredna je pomena opet. Poredjenja radi, pre ChaCha sam malo koristio E72, koja ima maltene spojene tastere i teško se kucaju poruke. Ovde je kucanje sms-ova i mailova UŽIVANJE, kucam brzo kao i na tastaturi kompjutera, bez grešaka. Stvarno sam oduševljen!

5. Dizajn- to je već stvar ukusa, ali ja konkretno ništa ne bih menjao na njemu, čak mi je i zanimljivo to što je malo zakrivljen gledajući ga iz profila, lepše i leži u ruci nego da je 'ravan'.

6. Softver i hardver- Nema šta, Android, po meni nenadmašan. Telefon je izuzetno brz, nema čekanja da odreaguje, sve se dešava momentalno po kliku. Kao i za svaki Android, pregršt aplikacija, igrica, itd itd, za razliku od Simbiana gde sam prevrtao sve živo da nadjem nešto a da se ne plaća.

7. Baterija- tu jedino mogu da kažem da sam našao manu. Nokia je držala bateriju i po nedelju dana, a ovde je uspeh ako prekorači 1 dan. Jeste da su mi stalno uključene sve sinhronizacije, i da ga često koristim, ali po meni je to premalo kada moram svaku noć da ga punim. Čitao sam svuda i tražio rešenje, navodno je zbog neke greške kod ove verzije Gingerbread-a koja će po rečima ljudi iz HTC-a biti ispeglana sledećim update-om.

Sve u svemu, za moj ukus i potrebe- savršen telefon! Ima sve što mi je potrebno, još ako često boravite na Fejsbuku to mu je dodatni plus jer mu je sve živo sinhronizovano sa Fejsom (naravno sve to može da se isključi)...

Eto to je toliko što mi je za sada palo na pamet, ako mi još nešto sine, dodaću :)
HTC ChaCha.
<<

biler

Android Novajlija

Pridružio se: Pet Dec 09, 2011 6:45 pm

Telefon: HTC ChaCha

Android OS: 3.0 Honeycomb

Post Uto Jan 17, 2012 3:25 pm

Re: Malo predstavljanje

Svako predstavljanje zavrsi sa kritikom zbog baterije. Budimo sada malo objektivni ja koristim ovaj telefon i evo nekoliko stvari o bateriji.
HTC chacha nema slabiju bateriju nego NOKIA ili bilo koji drugi izvikani proizvodjac.
NIti jedan telefon ne moze trajati duze od nekoliko sati ako je konstanto konetkovan na mrezu i trosi bateriju na osvetljenje ekrana.

Dakle ovaj telefon ako imate nekoliko sinhronizacija na raznim mrezama i ukljucenu mobilnu 3g mrezu uz koriscenje koje bi nazvali prosecnim ima trajanje baterijie od 20h skoro jedan dan.
Ako vam je to malo uradite sledece smanjige osvetljenje ekrana, zatim iskljucite opcije prenosa podataka u pozadini, iskljucite GPS satelitsko lociranje idite u podesavanja i umesto da ste na 36 mrezu vi budite na GSM mrezi ako zelite da ste na internetu tada ce vam baterija uz ukljucen internet trajati duze od 24 sata uz prosecno koriscenje.

Ako vam internet ne treba i razni sajtovi za komunikaciju i druzenje i zelite telefon koji ce trajati kao famozna NOKIA onda iskljucite internet i koristite ga kao svaki drugi telefon. Baterija traje izmedju 5 i 6 dana vise nego kod famozne NOKIA.

Na kraju ako neko misli da ce moci da cetuje i bude na FB 24 sata sa telefonom to ni jedan jedini telefon ne omogucava a nece skoro. Ni famozni IPhone ni NOKIA.

Dakle ako vam telefon nije igracka onda je baterija sasvim ok. Ukljucite GPS kada ste u kolima i trebate navigaciju kada ne ugasite ga. Naravno mozete se igrati sa navigacijom da vas vodi ulicama koje znate napamet i tako ne ocekutje duzi vek baterije.
ISto tako ako vam ej bas potreban stalni internet zbog e maila ili kontakata koristite GSM mrezu i nece biti problema.
<<

Milanbb

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Sre Jan 04, 2012 5:43 pm

Podelio: 6 zahvalnica

Ima: 13 zahvalnica

Telefon: - Nije u listi -

Mobilni operater: MTS

ROM: V3.3 by BM

Post Uto Jan 17, 2012 3:54 pm

Probajte 2x baterry, ima ga na marketu, ja sam primetio malo produzenje trajanja baterije. Program iskljucuje internet konekciju, wifi, gps i bluetooth nakon 15 minuta ne koriscenja telefona i sledeci put kada pocnete da ga koristite sve se pali i konektuje.
Hero H7300 2.3 gingerbread
ZTE Racer II 2.2 froyo
HTC Wildfire 2.2 froyo
<<

biler

Android Novajlija

Pridružio se: Pet Dec 09, 2011 6:45 pm

Android OS: 3.0 Honeycomb

Post Uto Jan 17, 2012 10:23 pm

Kada su sve ove stvari iskljucene batirija ima trajanje od nekoliko dana. Sada naravno po potrebama koristite bilo koju od tih stvari. Ako zelite postu ukljucite e mail pogledate azurirate napisete nesto i kada zavrsite koriscenje iskljucite internet to je tako logicno ili navigaciju koristiti jedino kada se nalazite na mestima gde vam je potrebna zasto bi bila ukljucena celo vreme kao i bluthot, pa i sam internet radi stalnog prisustva na skype ok onda budite na gsm internetu i imacete solidno trajanje.

Ja se ne slazem da android ima mnogo slabije baterije nego drugi telefoni ne samo ima mnogo brojnije funkcije koje vise trose energije.
Dakle po mom iskustvo ako ste celo vreme na internetu bez prekida to mozete biti izmedju 3 i 5 sati s tim da vam je ekran ukljucen celo vreme i da osvetljenje radi. Naravno i ako smanjite osvetljenje na minimum mozete koristiti duze net ali meni je to besmisleno.
Sat vremena nepredkidnog razgovora ce vam potrositi 20 posto baterije s tim da je ekran ukljucen ako ga stavite na stand by a sto ne bi sat vremena ce vam uzeti 10 posto baterije a to nije puno zaista....
<<

robert77

Korisnikov avatar

Android Novajlija

Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 11:15 am

Podelio: 1 Zahvalnica

Telefon: HTC Hero

Post Sub Mar 17, 2012 2:26 pm

Da li je neko nabavio bateriju sa povecanim kapacitetom za Cha Cha?I kako se pokazala baterija?
<<

FanSte

Android Aktivista

Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 5:44 pm

Podelio: 2 zahvalnica

Ima: 1 Zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S3

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: MTS

Post Uto Jul 17, 2012 7:14 pm

Meni se svidja ovaj model,imam NOV ZTE Roamer,pa bi da menjam.
Zanima me koliko traje baterija,ako se osrednje koristi?
Kakav je zvucnik,da li je glasan,ili susti?
Koliko interne memorije ima ovaj telefon?
Da li je blic jak ?
Tolikoooo... :)
<<

zekanzvekan

Android Novajlija

Pridružio se: Pon Apr 18, 2011 4:46 pm

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: Vip

ROM: Custom ROM

Post Sre Jul 25, 2012 1:54 pm

Pozdrav i od mene,

telefon koristim od kada se pojavio u VIP-u ( od Novembra cini mi se ), i mogu reci da sam prezadovoljan...

Neizgrebiv ekran, fina kamera, tastatura koja mnoooooogoooooooo olaksava kucanje...

Baterija je stvar izbora... Sto vise stvari ukljucenih to krace traje... Ali sa nekom prosecnom upotrebom meni je trajala od 05:30 kada je skinem sa punjaca pa do 20h... ( pre podne je sve ukljuceno, a kada dodjem kuci oko 16h nakacim se na wireless )

Nedavno sam instalirao Custom ROM Ice Cream Sandwich iliti Android 4.0.4 i moram priznati da dosta duze drzi bateriju... Izdrzi i do ponoci sa istom upotrebom...

Da ponovim pisanja predhodnih forumasa : ako se gasi wireless, GPS, 3G kao i Mobile data kada su nepotrebni baterija traje preko 3 dana...

Memorija ( interna ) mu je doduse slabija strana zato sto ima oko 120MB interne memorije, sto je sa mog stanovista premalo...
Naravno uz Custom ROM i uz unroot se ovo menja sa aplikacijom Link2SD ( napravi se ext2 particija na memorijskoj od recimo 1GB i eto interne memorije koja je dovoljna :) ) Ja trenutno imam oko 400MB aplikacija
Eto toliko od mene za ovo izlaganje :)
<<

miodrag75

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Jan 25, 2011 12:24 pm

Post Sub Avg 04, 2012 4:56 pm