Android Novajlija
Pridružio se: Čet Avg 18, 2011 4:03 pm
Podelio: 0 Zahvalnica
Ima: 0 Zahvalnica
Telefon: - Nije u listi -
Android OS: 2.3 Gingerbread
Mobilni operater: Telenor
ROM: Fabrički
Malo predstavljanje

Pošto vidim da još nema tekstova vezanih za ovaj telefon, napisaću ja neko moje iskstvo koliko sam mogao da imam za ovih 15-ak dana korišćenja.
Telefon sam prvenstveno uzeo jer mi se svidela lakoća kucanja teksta na qwerty tastaturi, ali kako je vreme prolazilo sve sam više bio oduševljen telefonom, pa čak i fejsbuk dugmetom ( iako nisam zavisnik fejsbuka), mnogo zanimljiva stvar.
Pre ovog telefona sam imao Nokiu 5800XM, pa ću HTC porediti malo sa njom u nekim stvarima:
1. Zvuk- zvučnik je dosta glasan, nema šanse da ne čujete kada zvoni telefon. Isto tako, slušanje muzike je pravo uživanje čak i sa fabričkim slušalicama. Za razliku od 5800 koja je muzički telefon, ChaCha definitivno ima mogućnost glasnije reprodukcije a da se pritom ne naruši kvalitet zvuka.
2. Touch- nema šta puno da se priča, jako osetljiv, reaguje na najmanji dodir. Ispod touch-a su 4 senzor 'tastera' koji su jednako osetljivi. Jeste da su ekrani kod HTC i 5800 drugačijeg tipa, ali bez obira, nebo i zemlja, Nokia napsram ChaCha dođe kao igračka.
3. Kamera- prezadovoljan sam. 5mpx, pravi lepe slike i danju i noću, ima digitalni zoom i dosta jak blic, čak je i snimanje noću neverovatno kvalitetno. Slike uslikane danju mogu da stanu rame uz rame sa slikama sa nekih fotoaparata bez problema, prelepe boje.
4. Tastatura- nju sam već pomenuo, ali vredna je pomena opet. Poredjenja radi, pre ChaCha sam malo koristio E72, koja ima maltene spojene tastere i teško se kucaju poruke. Ovde je kucanje sms-ova i mailova UŽIVANJE, kucam brzo kao i na tastaturi kompjutera, bez grešaka. Stvarno sam oduševljen!
5. Dizajn- to je već stvar ukusa, ali ja konkretno ništa ne bih menjao na njemu, čak mi je i zanimljivo to što je malo zakrivljen gledajući ga iz profila, lepše i leži u ruci nego da je 'ravan'.
6. Softver i hardver- Nema šta, Android, po meni nenadmašan. Telefon je izuzetno brz, nema čekanja da odreaguje, sve se dešava momentalno po kliku. Kao i za svaki Android, pregršt aplikacija, igrica, itd itd, za razliku od Simbiana gde sam prevrtao sve živo da nadjem nešto a da se ne plaća.
7. Baterija- tu jedino mogu da kažem da sam našao manu. Nokia je držala bateriju i po nedelju dana, a ovde je uspeh ako prekorači 1 dan. Jeste da su mi stalno uključene sve sinhronizacije, i da ga često koristim, ali po meni je to premalo kada moram svaku noć da ga punim. Čitao sam svuda i tražio rešenje, navodno je zbog neke greške kod ove verzije Gingerbread-a koja će po rečima ljudi iz HTC-a biti ispeglana sledećim update-om.
Sve u svemu, za moj ukus i potrebe- savršen telefon! Ima sve što mi je potrebno, još ako često boravite na Fejsbuku to mu je dodatni plus jer mu je sve živo sinhronizovano sa Fejsom (naravno sve to može da se isključi)...
Eto to je toliko što mi je za sada palo na pamet, ako mi još nešto sine, dodaću