Re: BrunoBlack_CM_7.2_mod
pedjakis je napisao:Znam ovo za ubuntu, vec sam jednom to radio. a instalirao sam ga i kao virtualni drajv. super mi je radio.
nego da ti odgovorim. Link2sd ne vracam iz backupa, njega uvek moram da instaliram... vidis, interesantno da to do sad nisam primetio.
e sad pod broj 2: kad instaliram linux, na koji nacin da povezem karticu sa kompom, jel mogu da povezem telefon usb kablom pa da ocitavam karticu, ili cu morati da nabavim one adaptere ili neke usb citace za memoriske da bih povezao s kompom - linuxom??
ako mogu preko fona onda extra stvar, ali verovatno bi onda islo ovako: Instal cw 5 pa iz cw-a mount usb (karticu) i onda ce linux da je prepozna jel? mozda gresim... neznam nisam nikad pokusao:):)
ne matori
telefon se ponasa u linuxu isto kao i u windowsu
sa jednom velikom razlikom
kada mountujes karticu (notification bar,usb mount) linux ce da vidi sve particije na kartici a ne samo primarnu kao kod windowsa
zatim imas disk utility i prosto odradis particiju po zelji
ako nemas rom instaliran uopste na telefonu onda moras imati cw5 ili da imas citac kartica,jer nema treci nacin da ucitas karticu u kompu

kad zavrsis sa formatiranjem te druge particije
imas u partition utility opciju MOUNT
(nemoj to kliknuti pre nego sto formatiras)
dakle kliknes na tu drugu particiju i onda mount dole,i zatim iskopiras na nju sve programe sto je napravio link2sd
(naravano ako imas beckap svih tih programa pre formatiranja particije)
ako nemas onda prvo klikni mount pa onda iskopiras sve sa particije,pa onda dismount,i onda format)