Registruj se!

BrunoBlack_CM_7.2_mod

<<

IcemanSR

Korisnikov avatar

Android Početnik

Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 9:09 pm

Podelio: 3 zahvalnica

Ima: 4 zahvalnica

Telefon: Huawei U8500

Android OS: 2.3 Gingerbread

Mobilni operater: MTS

ROM: LEWA 12.7

Post Uto Jul 24, 2012 12:33 am

Re: BrunoBlack_CM_7.2_mod

pedjakis je napisao:Znam ovo za ubuntu, vec sam jednom to radio. a instalirao sam ga i kao virtualni drajv. super mi je radio.
nego da ti odgovorim. Link2sd ne vracam iz backupa, njega uvek moram da instaliram... vidis, interesantno da to do sad nisam primetio.
e sad pod broj 2: kad instaliram linux, na koji nacin da povezem karticu sa kompom, jel mogu da povezem telefon usb kablom pa da ocitavam karticu, ili cu morati da nabavim one adaptere ili neke usb citace za memoriske da bih povezao s kompom - linuxom??
ako mogu preko fona onda extra stvar, ali verovatno bi onda islo ovako: Instal cw 5 pa iz cw-a mount usb (karticu) i onda ce linux da je prepozna jel? mozda gresim... neznam nisam nikad pokusao:):)

ne matori
telefon se ponasa u linuxu isto kao i u windowsu
sa jednom velikom razlikom
kada mountujes karticu (notification bar,usb mount) linux ce da vidi sve particije na kartici a ne samo primarnu kao kod windowsa
zatim imas disk utility i prosto odradis particiju po zelji

ako nemas rom instaliran uopste na telefonu onda moras imati cw5 ili da imas citac kartica,jer nema treci nacin da ucitas karticu u kompu

Slika

kad zavrsis sa formatiranjem te druge particije
imas u partition utility opciju MOUNT
(nemoj to kliknuti pre nego sto formatiras)
dakle kliknes na tu drugu particiju i onda mount dole,i zatim iskopiras na nju sve programe sto je napravio link2sd
(naravano ako imas beckap svih tih programa pre formatiranja particije)
ako nemas onda prvo klikni mount pa onda iskopiras sve sa particije,pa onda dismount,i onda format)
<<

pedjakis

Android Geek

Pridružio se: Čet Apr 12, 2012 12:18 pm

Ima: 7 zahvalnica

ROM: BrunoBlack CM 7.2 ICS

Post Uto Jul 24, 2012 1:03 am

hahaha, hvala brate na ovoim savetima, ja sam pre par minuta skinuo ubuntu i instalirao ga, upravo sam zavrsio sve oko particije, sad je formatu fat32 i link2sd mi je proradio. sad je sve ok. hvala brate
a i dobro je da si mi sad ovo reko ako nemam rom na telefonu, dobro je znati i tu proceduru.

e sad, imam jedno pitanje za tebe, a adminima i moderatorima sajta se unapred izvinjavam jer znam da ovo pitanje nece imati veze sa androidom, ali nemam koga drugog trenutno da pitam neznam kako da napravim internet konekciju na linuxu. imam wireles... pa kako bi isla procedura. ako mozes posalji mi na mail.
  Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.
<<

pedjakis

Android Geek

Post Sre Jul 25, 2012 1:49 pm

Bruno, uradio sam par portova sa onog uputstva sto si stavio, uradio sam jednu lewu i par mokee roma. jedino mi na mokee romu phone aplikacija zeza i daje force close poruke, ali kad instaliram recimo dialer phone aplikaciju, onda sve radi kako treba. reci mi kako ja odmah u sistemu da zamenim te aplikacije, i da tako napravim kompletan rom.
preko android commandera ne mogu jer mi se telefon ne prepoznaje, verovatno zbog drajvera, ili mi adb nije dobar, neznam. postoji li neki drugi nacin, a da zaobidjem commander???
<<

Zlokas

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 11:44 am

Podelio: 62 zahvalnica

Ima: 55 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy Note II

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

ROM: Fabricki JB 4.1.2

Post Sre Jul 25, 2012 3:02 pm

nabacio sam zadnju verziju ovog roma kod klinca na fon ali sam tek posle primetio da nema Marketa ili ti Google Play-a pa me zanima koji gaps treba instalirati i imali taj link negde ovde na forumu.
<<

pedjakis

Android Geek

Post Sre Jul 25, 2012 5:29 pm

Zlokas je napisao:nabacio sam zadnju verziju ovog roma kod klinca na fon ali sam tek posle primetio da nema Marketa ili ti Google Play-a pa me zanima koji gaps treba instalirati i imali taj link negde ovde na forumu.

izvoli

Kod:
Ovaj deo poruke je sakriven za goste. Molimo Vas da se ulogujete kako biste videli kompletnu poruku.
<<

Zlokas

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 11:44 am

Podelio: 62 zahvalnica

Ima: 55 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy Note II

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

ROM: Fabricki JB 4.1.2

Post Sre Jul 25, 2012 5:31 pm

pedjakis je napisao:
Zlokas je napisao:nabacio sam zadnju verziju ovog roma kod klinca na fon ali sam tek posle primetio da nema Marketa ili ti Google Play-a pa me zanima koji gaps treba instalirati i imali taj link negde ovde na forumu.

izvoli

Kod:

Mnogo Hvala. ;)
<<

pedjakis

Android Geek

Post Ned Jul 29, 2012 3:19 pm

Zna li neko, kako se pravi "undo.zip"?
treba mi da vratim rom na predjasnje stanje nakon instalacije nekih stvarcica preko clockworka?
<<

brunoblack

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 12:28 am

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 142 zahvalnica

Telefon: Huawei Ascend G300

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: Vip

ROM: ICS 4.0.4 svojeručni rad

Post Pon Jul 30, 2012 12:14 am

pre instalacije uradis backup sa cwm, da mozes vratiti stanje qko se sjebe nesto. undo zip nisam nigde video ni cuo do sada
<<

brunoblack

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 12:28 am

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 142 zahvalnica

Telefon: Huawei Ascend G300

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Mobilni operater: Vip

ROM: ICS 4.0.4 svojeručni rad

Post Pon Jul 30, 2012 6:19 am

pedjakis je napisao:Bruno, uradio sam par portova sa onog uputstva sto si stavio, uradio sam jednu lewu i par mokee roma. jedino mi na mokee romu phone aplikacija zeza i daje force close poruke, ali kad instaliram recimo dialer phone aplikaciju, onda sve radi kako treba. reci mi kako ja odmah u sistemu da zamenim te aplikacije, i da tako napravim kompletan rom.
preko android commandera ne mogu jer mi se telefon ne prepoznaje, verovatno zbog drajvera, ili mi adb nije dobar, neznam. postoji li neki drugi nacin, a da zaobidjem commander???

najjednostavniji nacin je preko android commandera menjati i isprobavati sistemske aplikacije ,poneki put se mora uraditi restart da prihvati izmene,ali vecinom nema potrebe za restartom,ako je sve ok,tj ako romu odgovara zamenjena aplikacija,ona ce odmah pokazati da li radi ili ne( force close )
<<

sashko69

Korisnikov avatar

Prijatelj Foruma

Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 7:49 pm

Podelio: 5 zahvalnica

Ima: 18 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S

ROM: SauROM

Post Sre Avg 01, 2012 8:46 pm

Nije baš pravo mesto, ali ovo je trenutno najaktivniji topic na forumu pa računam da ću najpre dobiti odgovor ;-)
Zašto je na najvećem broju 2.3.x ROM-ova (bar na onim koje sam ja probao) jedina mogućnost za srpski jezik ћирилица, što deluje prilično ružno kad se izmeša sa neprevedenim i neprevodivim delovima interfejsa, i da li postoji način da to bude latinica kako bi se uklopilo sa ostatkom teksta?
PrethodniSledeća

Povratak na Sve o ROM-ovima