Registruj se!

Iskustva i utisci Samsung Galaxy S3

<<

Milanbb

Korisnikov avatar

Android Geek

Pridružio se: Sre Jan 04, 2012 5:43 pm

Podelio: 5 zahvalnica

Ima: 12 zahvalnica

Telefon: - Nije u listi -

Android OS: 2.3 Gingerbread

Mobilni operater: MTS

ROM: V3.3 by BM

Post Pon Jun 18, 2012 6:51 pm

Iskustva i utisci Samsung Galaxy S3

Posto jos niko nije otvorio temu da ja pocnem :D
Prvo malo o dimenzijama telefona:
Dimenzije su takve kakve su,a zbog ovolikog ekrana nisu mogle ni biti manje, telefon ne lezi bas najbolje u ruci (bar meni, mozda ce nekom odgovarati vise) za moj pojam je mnogo tanak i mnogo lagan pa sam imao utisak da ce svakog momenta da ispadne iz ruke.

Ekran je fantastican, odlican prikaz boja i takodje odlicno osvetljenje. Rezolucija takodje ogromna, mada to je po meni bespotrebno, kada se ucitava neki sajt uopsgte se ne mogu videti slova vec je neophodno zumiranje da bi se nesto procitalo. Reakcija na dodir takodje odlicna, u nekim trenutcima nisam imao utisak da dodirujem ekran vec sao priblizim prst na milimetar od ekrana i reaguje, dva tastera ispod ekrana (meni i back) mozda i previse osetljivi, par puta me je izasao iz aplikacija iako to nisam hteo (dokacim back dlanom).

Tster home je nekako "jeftin" na dodir i imam utisak da ce da se raklima pole par meseci. Od tgastera ima jos power tasgter koji je ok kao i tastere za pojacavanja/smanjivanje zvuka. Nedostatak, i to veliki, je taster za kameru.

OS ne treba puno komentarisati, ICS uparen sa ovakvim hardverom prosto ne moze da zabaguje ni u jednom momentu, a bilo bi i bruka da na ovakvom aparatu nesto zabada :D

I samo da na kraju prokomentarisem opciju idetifikacije otvorenog oka i gasenja svetla na ekranu kada se zatvore oci - To je po meni cista glupost jer pola vremena ne radi uopste.
Hero H7300 2.3 gingerbread
ZTE Racer II 2.2 froyo
HTC Wildfire 2.2 froyo
<<

lesa0208

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Pet Avg 13, 2010 2:12 pm

Podelio: 21 zahvalnica

Ima: 146 zahvalnica

Telefon: LG Nexus 4

Android OS: 4.1/4.2 Jelly Bean

Mobilni operater: Vip

ROM: Neki cu da flesujem

Post Pon Jun 18, 2012 10:28 pm

Re: Iskustva i utisci Samsung Galaxy S3

Sgs2 je tanji od sgs3... Sto se tice velicine pa samo je 1cm veci od sgs2 sto i nije mnogo nego vas vise prevari ekran al dobro. Inace da home dugme je bedno da bednije ne moze biti isto tako je i na SGS2 uglavnom ja sam imao priliku da ga vidim pre nego sto je pusten u prodaju i takodje sam ga uporedio sa One X odmah na licu mesta kao i sa sgs2 i nije me odusevio uopste sljamsung ko sljamsung....
Ne odgovaram na PM!!!! Sve sto imate da pitate pitajte preko foruma.

We live in the era of the smart phones and stupid people.
<<

Cegevara

Android Aktivista

Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 7:37 pm

Podelio: 0 Zahvalnica

Ima: 3 zahvalnica

Telefon: Samsung Galaxy S3

ROM: Fabrički

Post Sre Jun 27, 2012 1:16 am

Kupio sam ga danas !

Sta reci ? Odusevljen sam. Koristicu sad paralelno SGS 3 i SGS 2 pa cu moci da kazem utiske.
Novim telefonom,ekranom,brzinom,rezolucijom,touchom,kvalitetom izrade sam jakoo zadovoljan. Meni je home dugme sasvim prikladno,neznam sta treba neki spejs satl da bude... :)
Kada sam kupio SGS2(takodje na pocetku prodaje kao i sad SGS3) cinilo mi se da preko te velicine ekrana necu ici sigurno i cak mi je trebalo vremena da se priviknem.
Sad cim sam uzeo SGS3 u ruke i surfovao skontao sam da je ovo ono sto mi je trebalo u smislu velicine ekrana,taman koliko treba da se sve fino vidi,prijatno za citanje,ono sto mi fali na sgs2.
Posto imam velike sake, meni velicina nije problem i staje mi u saku fino. Lak je i tanak.

Kakva je situacija sa custom romovima za njega, da cekamo jos malo ?
<<

BlackAngel

Android Novajlija

Pridružio se: Pet Jun 22, 2012 9:56 am

Ima: 0 Zahvalnica

Android OS: 4.0 Ice Cream Sandwich

Post Čet Jul 05, 2012 12:00 pm

Moje iskustvo je lose. Sto se tice samog telefona, telefon je zver i stvarno jedan od boljih na trzistu. Medjutim ima softversku gresku koja se manifestuje kroz nemogucnosti telefoniranja. Dakle telefon mi je radio besprekorno dve nedelje i onda odjednom ne mozes nikoga da pozoves niti tebe neko da pozove. Jednostavno veza se uspostavi i posle nekoliko sekundi do minut, izbaci da nema mreze i prekine, usput dok je veza uspostavljena nema sanse niko nikoga da cuje, uzgred sms poruke idu normalno. Nazvao sam ovlasceni servis i odma sam dobio odgovor, a iz toga sam zakljucio da nisam jedini koji ima taj problem. Medjutim sada ja pitam vas za savet, kako da to resim problem sa mts-om? Potpisao sam ugovor uzeo telefon ali mi se ne daje telefon na servis posle dve nedelje koriscenja, da sam hteo da kupim polovan pa da snosim rizik da cu se setati po servisima kupio bih. Zaista sam ne poverljiv iako je to zvanicni servis, znam sta se sve radi po tim servisima. Inace iz istog razloga sam napustio telenor iako sam bio veran korisnik vise od 10 godina. Neki savet ili slicno iskustvo? Hvala
<<

Cegevara

Android Aktivista

Post Čet Jul 05, 2012 12:14 pm

Nikad cuo za takav problem a ja ga licno nemam.

Mislim da ce flesovanje telefona da rijesi problem. Dakle ubaci novi stock rom 4.0.4 preko Odina pa testiraj.
<<

j361g4

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 9:50 pm

Podelio: 97 zahvalnica

Ima: 324 zahvalnica

Telefon: HTC One S

ROM: Dark Jelly S Edition 4.2.2

Post Čet Jul 05, 2012 12:23 pm

@BlackAngel
imaš ovde malu prepisku kako se "postaviti" : viewtopic.php?f=250&t=3169&start=50

@Cegevara
Izvini, ali zašto bi neko sam popravljao nešto što je uredno platio? Ne treba da budemo ovce, postoji pravo svakg potrošača i to treba iskoristiti.
A pogotovo ne treba da se "igra" sa software novih telefona, nekako si to ležerno rekao, kao da je flešovati SIII nešto što radiš svaki jutro - dok ne popiješ nes, a hteo si zapravo da uključiš ringlu...
"Mene, ako me se sete za Dan bezbednosti sete, a ako ne, nikom ništa, to je bila moja građanska dužnost. Najveće zadovoljstvo bit će mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
<<

Cegevara

Android Aktivista

Post Čet Jul 05, 2012 1:26 pm

j361g4 je napisao:@Cegevara
Izvini, ali zašto bi neko sam popravljao nešto što je uredno platio? Ne treba da budemo ovce, postoji pravo svakg potrošača i to treba iskoristiti.
A pogotovo ne treba da se "igra" sa software novih telefona, nekako si to ležerno rekao, kao da je flešovati SIII nešto što radiš svaki jutro - dok ne popiješ nes, a hteo si zapravo da uključiš ringlu...

:)

Naravno da nisam lezerno rekao, vec da kolegi pokusam pomoci prije same reklamacije da uradi update sw cime ne gubi garanciju a problem ce najvjerovatnije biti rijesen.Svakako da update sw nije prekomlikovan proces,samo da se prvih 2-3 puta slijede upustva i to je to. Preo KIES-a jos lakse ako je dostupan update,sve sam odradi.
Takodje se slazem ako nema iskustva sa time nek odnese u servis na koji glasi garancija.
<<

j361g4

Korisnikov avatar

Globalni moderator

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 9:50 pm

Podelio: 97 zahvalnica

Ima: 324 zahvalnica

Telefon: HTC One S

ROM: Dark Jelly S Edition 4.2.2

Post Čet Jul 05, 2012 3:09 pm

ma sve je to ok, slažem se ja sa ti, ali moj akcenat je na tome da ne treba kupac da bude neko ko sređuje sitne kvarove, jednostavno samo vraćaš nazad. I hoćeš novi. Kad ih tako budu peglali, s pravom, e onda će i njihov odnos prema kupcu da se promeni. Da ne idem dalje off... ni zrna žita neprijatelju! :angel:
"Mene, ako me se sete za Dan bezbednosti sete, a ako ne, nikom ništa, to je bila moja građanska dužnost. Najveće zadovoljstvo bit će mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
<<

Sajko

Android Novajlija

Pridružio se: Uto Jul 10, 2012 7:13 pm

Telefon: Samsung Galaxy 3 i5800

Mobilni operater: Telenor

Post Uto Jul 10, 2012 8:35 pm

Dobri ljudi molim vas za pomoc. Galaxy S3 nece da mi se konektuje na wifi. probam sam par stvari i nista ne pomaze. neka ideja
<<

skrnawi

Android Novajlija

Pridružio se: Ned Jul 01, 2012 10:56 pm

Mobilni operater: Vip

Post Uto Jul 10, 2012 10:46 pm

Isti problem sa konektovanjem nawi fi.pomoc