Sub Maj 19, 2012 5:01 pm od markonirs
Evo jos jedno misljenje o telefonu, i trebalo bi da bude relevantno posto se sa android telefonima druzim vec par godina i promenio sam bar 6-7 telefona na ovoj platformi. Telenor Touch Plus posedujem nedelju dana, a pre njega sam imao (nabrojacu hronolski zadnjih par modela), Samsung Galaxy I, Motorolu Defy, HTC HD2....
E sad, gde je tu mesto ovom modelu, pa recimo negde u klasi Motorola Defy, telefon ima solidan procesor na 800 MHz, manje visa brzina nije losa, aplikacije se lepo pokrecu, ne baguje u radu. Kolicina RAM-a od 512 MB je sasvim ok i u rangu je sa nabrojanim modelima. Svakako preporuka instalacije Task killera za oslobadjanje ram-a stoji. Rezolucija ekrana je odlicna 480 x 800, slika je odlicna i sasvim zadovoljavajuce ostrine. Kamera solidna, za slikanje u prirodi sasvim ok, ako zelite slikati u kuci preporucujem nabavku kvalitetnijeg mobilnog telefona ili jos bolje digitalnog aparata. Baterija je sasvim ok, u rangu sa nabrojanim modelima telefona, konkretno, uz par sati wifi-a, malo surfovanja po netu, par poziva i nekoliko poruka izgurace dva dana, ako zgazite na gas i zelite vise opet ce vas ispratiti sigurno jedan dan.
Da sve ne bude bez mane, pobrinuo se mali mali kinez na proizvodnoj traci pa je ovom modelu stavio previse malo prostora za aplikacije (malo je ovde kumovao i Telenor sa svojim romom), znaci ne smijete se previse opustiti sa instalacijom aplikacija jer ce te brzo doci u situaciju da dobijete obavestenje o nedostatku prostora. Ono sto moze da resi ovaj problem je naravno flesovanje telefona i ubacivanje "divca" roma i problem sa prostorom je resen. Mozete bez ovoga donekle ublaziti problem instalacijom aplikacije App to SD i sve aplikacije kod kojih je to omoguceno preusmeriti na SD karticu.
I na karaju zakljucak, telefon je sasvim OK, moglo bi se reci neka dobra srednja klasa telefona, nije Samsung Galaxy I, niti HD2 ali nije ni drasticno losiji od njih, otprilike me podseca na Motorolu Defy sto nikako nije lose.
Ne slazem se sa gore iznetim u pogledu cvrstine, ovo je sasvim dobar model, telefon lepo lezi u ruci, cvrst je ne krcka pri radu niti se bilo sta pomera (bar nakon prve nedelje, za dalje cu videti). Velicina ekrana je takodje dobra, ali kada je rec o dimenziji i velicini ekrana tu mali kinez nije lutao pogledajte karakteristike iPhone 4 i videcete da je u milimetar isti, znaci isli su na provereno i dokazano.
Moja ocena od 1 do 5 je .......4.
Svakako ga preporucujem osim ako imate dovoljno novca za Samsung Galaxy II ili iPhone 4, onda slobodno zaboravite da ste ikada culi za Telenor Touch Plus. Pozdrav svima....
Jedna mala dopuna, kada je u pitanju baterija ovog telefona. Posle dvadesetak dana koriscenja moram reci da me odusevila. Uz 3-4 poziva dnevno, po sat vremena koriscenja wifi-a za surfovanje i mozda pola sata dnevno 3g mreze, naravno i ponekog sms-a izdrzala je cela 3 dana, tacnije nakon 65 sati baterija je pala na 5% pa sam telefon prikljucio na struju.
Poslednji put menjao
markonirs dana Sre Maj 23, 2012 4:21 pm, izmenjena samo jedanput