Re: Huawei Ascend G300 specifikacija
Vojin je napisao:Koristim ga par dana, još sam na nivou snalaženja, nemam neke ozbiljne zamerke, a i verujem da su te manje zbog mog lošeg poznavanja androida a ne samog aparata.
Ipak, čini mi se da mu treba malo više vremena da vertikalni ekran prebaci u horizontalni kod poruka, i ponekad treba baš ozbiljno pritisnuti one dugmiće ispod ekrana (povratak konkretno).
U dilemi sam - lepo je to što me obaveštava da imam notifikaciju ili poruku na Fejsu, ali opet me smara da svaki čas se logujem i to skidam sa dnevnog reda. Naročito kad se dopisujem s nekim na kompu, pa posle vidim da mi telefon prijavlju tih ''novih'' deset Fejs poruka.
Uzgred, znači li sve to da je on stalno na netu ili mi ta obaveštavanja stižu mimo potrošnje mojim MB iz paketa (provera njihova znam da skida).
I još jedno pitanje - u njemu su Mape i Navigacija. Odlično se pokazala u Nišu, ali me znima da li je ta verzija koju sam već gotovu našao u telefonu varijanta skidanja sa neta ili komunikacije sa satelitima bez potrošnje interneta?
Veliko vam hvala.
U pravu si za rotiranje ekrana iz jednog u drugi režim, jeste malo sporije.
Možeš da isključiš mobilni internet ako nećeš da ti bude na netu non stop (settings, wireless & networks, mobile networks, deštikliraš "data enabled"), a mislim da ako isključiš opciju koja se zove "enable always on mobile" (a koja se nalazi tamo u settings, wireless & networks, mobile networks) prestaćeš da dobijaš notifikacije u realnom vremenu, a samim tim dobićeš malo više na bateriji. To ti daje odgovor da je telefon non stop na netu dok je štiklirana opcija "data enabled".
Mape i navigacija koje su u telefonu komuniciraju sa satelitom ali skidaju dodatne mape sa interneta koje skladišti na memoriju telefona. Preporuka je da skineš Igo ili Motonav sa mapama i da instaliraš te programe. Rade bez internet konekcije.
Freenode chat channel : #g300srbija
________________________________________________________________________________

Interna je montirana u /mnt/sdcard2 a externa u /mnt/sdcard